unutarstranačke bitke / Zaoštrava se utrka za čelo SDP-a: tko podržava Milanovića, a tko Komadinu?

Zlatko Komadina zasad je jedini protukandidat Zoranu Milanoviću u utrci za predsjednika SDP-a na unutarstranačkim izborima koji bi se trebali održati 12. ožujka. Odluku o tome, kao i o konveciji koja bi se trebala održati 2. travnja, još mora potvrditi Glavni odbor SDP-a, no već je počelo svrstavanje članstva uz bok od dvojice kandidata

12.1.2016.
18:55
VOYO logo

Zoran Milanović ili Zlatko Komadina? Između zasad jedina dva kandidata za predsjednika stranke, SDP-ovci bi trebali birati 12. ožujka, ali nekima od poznatijih članova SDP-a nije problem javno se opredijeliti već danas. 

Image
povjerenje u novu vlast /

Ekskluzivna anketa RTL-a: Gotovo polovica ispitanih ne vjeruje u opstanak vlade HDZ-a i Mosta

Image
povjerenje u novu vlast /

Ekskluzivna anketa RTL-a: Gotovo polovica ispitanih ne vjeruje u opstanak vlade HDZ-a i Mosta

"Nikada to nisam krio. Mislim da između dosad istaknutih kandidata, da je Zoran Milanović daleko bolji kandidat za SDP i za Hrvatsku", kazao je Peđa Grbin, član Glavnog odbora SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podržat ću gospodina Zlatka Komadinu kao čovjeka koji može osigurati povratak socijaldemokracije, i jačanje baze SDP-a, čovjeka koji dolazi s terena, koji razumije probleme SDP-a. U SDP-u više nema mjesta za politiku 'ili mi ili oni'", rekao je Davor Bernardić, član Predsjedništva SDP-a.

Dok Komadina i njegovi istomišljenici optužuju Milanovića za autokratsko vođenje stranke, gubitnički niz na izborima i rasipanje glasova na ljevici, drugi smatraju da SDP jedino u aktualnom šefu ima lidera koji može parirati HDZ-u. Među njima je i tehnički ministar pravosuđa, koji se u tu stranku učlanio tek nedavno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjetio sam se da je to nešto što što trebam i želim napraviti, i sad sam napravio. Ja o Zlatku mislim sve najbolje, ali, realno, u ovom trenutku jedini netko tko se može vratiti na vlast i dovesti SDP na vlast je Zoran", izjavio je ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

Milanovićeva svita podsjeća da je Komadina na mjestu ministra prometa zbog stresa izdržao samo tri mjeseca, dok potpredsjednik SDP-a bodove skuplja i pozivom za povratak onima koje je Milanović izbacio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
potvrdio kandidaturu za predsjednika /

Komadina najavio 'aboliciju' isključenih članova: 'Želim bolji SDP, bez autokratske vladavine'

"Ključni problem stranke je što ne okuplja, nego odbacuje. Ima lidera koji eliminira političke neistomišljenike i u sranci i u javnosti, a  rezultat osmogodišnje vlasti Zorana Milanovića i njegove ekipe je pet izgubljenih izbora. Svaki peti izgubljeni glas i jedna trećina izgubljenih saborskih mandata", komentirala je Aleksandra Kolarić koja je i sama izbačena iz SDP-a. 

Nekadašnji SDP-ov teškaš Slavko Linić, kojeg je Milanović maknuo iz Vlade i stranke, ne otkriva bi li se vratio, ali upozorava: "Zoran Milanović je osoba koja ljude koji ne misle kao on, koji su sposobni i popularni, nastoji izbaciti iz stranke, za razliku od Komadine koji smatra da treba svakog čovjeka koji ima znanja i sposobnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je sposobniji da SDP iz oporbe pokuša opet dovesti na vlast – neki od stranačkih lavova javno ne žele reći.

Stranka u ožujku traži igrača za nacionalnu razinu. Po načelu jedan član - jedan glas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo