DOJAVA O BOMBI / Zaposlenici Arene uzeli stvari i napustili radna mjesta: Centar danas više neće biti otvoren za posjetitelje

Stotine građana koje su se ondje zatekle, hitno su ispraćene prema izlazima, ispražnjena je i garaža, a ušli su policija i pirotehničari

22.4.2022.
18:30
VOYO logo

Strah i panika u zagrebačkom trgovačkom centru (ljudi bježe pusti duže ). Oko dvije tisuće posjetitelja i radnika pohrlilo je prema izlaznim vratima Arena centra dok se na razglasu čuo - poziv na evakuaciju. 

"Pa ručali smo, bila je naravno gužva, gomila ljudi. Pokušali smo od buke svi razabrati, shvatili da se nešto događa i krenuli prema izlazu. Preko razglasa su rekli na hrvatskom i engleskom da u miru napustimo objekt. Samo to", kazao je očevidac za RTL. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sve zbog dojave da su u Centru postavljene čak dvije bombe. 

Image
u Zagrebu /

VIDEO Evakuiraju ljude iz Arena Centra. Za RTL.hr iz PUZ-a potvrdili: 'Dobili smo dojavu o bombi'

Image
u Zagrebu /

VIDEO Evakuiraju ljude iz Arena Centra. Za RTL.hr iz PUZ-a potvrdili: 'Dobili smo dojavu o bombi'

Oni koji su uspjeli do svog automobila, ekspresno su Centar napustili pa su se na zagrebačkom Laništu stvorile velike gužve. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz policiju, na teren su odmah izišli pripadnici Protueksplozijske jedinice i sa psima tragačima češljaju svaki centimetar. Pred Centrom i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević

"Ne, nije ništa pronađeno i nadam se da neće biti pronađena nikakva eksplozivna naprava. Za sada je pregledano negdje oko pola prostorija. Pregledana je garaža, kinodvorana, i nekoliko većih trgovina. Jedan pas Boni je napustio objekt, drugi još pretražuje, tako da vjerujem da će se kroz neko vrijeme to sve pregledati", kazao je Tomašević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anonimnu dojavu o bombama policija je dobila mailom oko 14 sati i 40 minuta. 

"Po kojoj smo odmah pokrenuli sve sigurnosne procedure. Kontaktirali policiju, policija je došla, pregled se radi i zasad nemamo više informacija. U poruci je pisalo da su dvije bombe", kazala je Sanja Vladović, voditeljica marketinga Arena Centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 A ako se pokaže da je riječ o lažnoj dojavi, Tomašević poručuje: "Očekujem od policije da tu budalu koja pleše po živcima građana grada Zagreba nakon potresa, pandemije i pada vojnog aviona - nađe, kazni, tako da se takve stvari više ne dešavaju." 

A za to je kazneno djelo - lažne uzbune - predviđena kazna i do tri godine zatvora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaposlenici centra pozvani su da uđu u njega i uzmu stvari iz trgovina te ih zatvore. Centar danas više neće biti otvoren za posjetitelje.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo