Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Videonadzor, kartice, alkotest...

Zaposlenici pod prismotrom, a zabranjena je i čašica više: Dubrovčani u strahu od gradskog 'Big Brothera'

Kako ne bi 'napuhali' u uredu, građani savjetuju službenicima izbjegavanje i ponekih bombonijera ali i domjenaka

Matko Saltarić/ 13.10.2018. u 8:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U fokusu ovih dana je stranica 'Ocijeni me' na kojoj građani mogu ocijeniti službenike u devet hrvatskih gradova. Iz Dubrovnika poručuju kako i sami imaju precizan sustav kontrole tko, kako i koliko u njihovim uredima radi. 

Videonadzor i sustav kartica tu je za one koji bježe s posla, a alkotest za one koji misle da je na poslu normalno biti malo veseliji.

Kamere su u hodnicima, na ulazima i izlazima gradskih zgrada i ureda, a na gradonačelnikovom monitoru - "mini big brother".

"Dakle, što je najvažnije reći, nije ovo Big brother nego kontrola sigurnosti, ali istovremeno kontrola ulaska zaposlenika na svoje radno mjesto i njihov odlazak s radnog mjesta, a istovremeno praćenje korištenja vremena dnevnog odmora", rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Svaki zaposlenik ima karticu, koju mora koristiti pri svakom ulasku i izlasku. Tko karticu pegla više od dopuštenog, mora napisati i valjani razlog.

"Kroz službeni sustav dolazi zahtjev za ispričnicu, taj zahtjev meni dolazi na e-mail, dakle ne moram ići u sustav za njega, i ja putem maila mogu kliknut odobrit ili ne odobrit zahtjev", objasnio je Franković. 

Upravo se čita

Za sve neopravdane kida se od plaće, opravdani izostanak se tolerira. No prema novom pravilniku nulta je tolerancija na alkohol. Nema uz marendu ni čaše vina, ni piva.

"Znači ne tolerira se ništa poviše 0 promila, ali to ipak neće biti lov na vještice, dakle neće se ići po uredima, testirati je li netko pijan, nego ukažu li indicije da je netko došao alkoholiziran na posao pristupit će se provjeri", rekla je glasnogovornica Grada Dubrovnika Marijana Aksić Vitković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kako ne bi "napuhali" u uredu, građani savjetuju službenicima izbjegavanje i ponekih bombonijera ali i domjenaka.

"Svaki taj bonbončić ima u sebi alkohol, prema tome neka pojede 4, 5, grehota, on je u banani. Ukinimo šampanjac, vino bijelo, crno, i uzmimo samo lagane sokiće, limunate, cijeđeni šipak", sarkastično komentira Jakov Kakarigi iz Dubrovnika. 

Svima koji neopravdano kasne, izostaju ili popiju čašicu, izriče se opomena ili reže plaća. Tko se prekršaj usudi ponoviti, čeka ga otkaz.

Matko Saltarić/ 13.10.2018. u 8:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
trebala se oteliti

Grom iz 'vedra neba' pogodio kravu u Gorskom kotaru i ubio je. Fenomen pojasnio RTL-ov meteorolog

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba