Videonadzor, kartice, alkotest... / Zaposlenici pod prismotrom, a zabranjena je i čašica više: Dubrovčani u strahu od gradskog 'Big Brothera'

Kako ne bi 'napuhali' u uredu, građani savjetuju službenicima izbjegavanje i ponekih bombonijera ali i domjenaka

13.10.2018.
8:00
VOYO logo

U fokusu ovih dana je stranica 'Ocijeni me' na kojoj građani mogu ocijeniti službenike u devet hrvatskih gradova. Iz Dubrovnika poručuju kako i sami imaju precizan sustav kontrole tko, kako i koliko u njihovim uredima radi. 

Videonadzor i sustav kartica tu je za one koji bježe s posla, a alkotest za one koji misle da je na poslu normalno biti malo veseliji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamere su u hodnicima, na ulazima i izlazima gradskih zgrada i ureda, a na gradonačelnikovom monitoru - "mini big brother".

"Dakle, što je najvažnije reći, nije ovo Big brother nego kontrola sigurnosti, ali istovremeno kontrola ulaska zaposlenika na svoje radno mjesto i njihov odlazak s radnog mjesta, a istovremeno praćenje korištenja vremena dnevnog odmora", rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki zaposlenik ima karticu, koju mora koristiti pri svakom ulasku i izlasku. Tko karticu pegla više od dopuštenog, mora napisati i valjani razlog.

"Kroz službeni sustav dolazi zahtjev za ispričnicu, taj zahtjev meni dolazi na e-mail, dakle ne moram ići u sustav za njega, i ja putem maila mogu kliknut odobrit ili ne odobrit zahtjev", objasnio je Franković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve neopravdane kida se od plaće, opravdani izostanak se tolerira. No prema novom pravilniku nulta je tolerancija na alkohol. Nema uz marendu ni čaše vina, ni piva.

"Znači ne tolerira se ništa poviše 0 promila, ali to ipak neće biti lov na vještice, dakle neće se ići po uredima, testirati je li netko pijan, nego ukažu li indicije da je netko došao alkoholiziran na posao pristupit će se provjeri", rekla je glasnogovornica Grada Dubrovnika Marijana Aksić Vitković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ne bi "napuhali" u uredu, građani savjetuju službenicima izbjegavanje i ponekih bombonijera ali i domjenaka.

"Svaki taj bonbončić ima u sebi alkohol, prema tome neka pojede 4, 5, grehota, on je u banani. Ukinimo šampanjac, vino bijelo, crno, i uzmimo samo lagane sokiće, limunate, cijeđeni šipak", sarkastično komentira Jakov Kakarigi iz Dubrovnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svima koji neopravdano kasne, izostaju ili popiju čašicu, izriče se opomena ili reže plaća. Tko se prekršaj usudi ponoviti, čeka ga otkaz.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo