PRED ROTACIJU / Zapovjednik vatrogasaca Brač za RTL: 'Požar nam konstantno probija linije, nastradala je jedna štala'

Mještani su vatrogascima donosili hranu i piće

18.6.2022.
18:47
VOYO logo

Nikola Martinić-Dragan, zapovjednik vatrogasno operativnog područja Brač gostovao je u RTL-u Danas.

Požar, kaže još nije lokaliziran, ali stanje je bolje nego u popodnevnim satima. Planuo je uz samo naselje, zaprijetio kućama, a nošen burom se proširio u gustu borovu šumu u kojoj je smješteno nekoliko poljoprivrednih i gospodarskih objekata.
Smatra kako je vrhunskom reakcijom i organizacijom vatrogasaca te zračnim snagama, veliki objekti su obranjeni. Nastradala je jedna štala, nije bilo mogućnosti da se spasi. Šteta je, zaključuje minimalna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar je bio 20 metara od kuća, odmah po dolasku radili su na tome da otklone opasnost, zaštite građane. Ipak, zahvatio je velike gabarite guste borove šume koje stanovnici ne pamte da je gorila. "Požar nam konstano probija linije, ali pokušavamo brzom reakcijom spriječiti divljanje i daljnje širenje. Očekuje nas duga noć jer će puhati jaka bura, a i dug dan", govori.

Image
SEZONA POŽARA U TIJEKU /

FOTO Požar planuo i na jugu Hrvatske. Gori smeće i skladište kod bivšeg barutnog magazina

Image
SEZONA POŽARA U TIJEKU /

FOTO Požar planuo i na jugu Hrvatske. Gori smeće i skladište kod bivšeg barutnog magazina

Ističe kako je bez zračnih snaga ovakve požare nemoguuće gasiti. "Trenutno je na terenu 60 vatrogasaca i 18 vatrogasnih vozila Brač. Tokom noći bit će rotacija, ali ne svih. Dolazi i 16 iz Omiša koji će preuzeti noć da se udarne snage s Brača odmore, ali s prvim zrakama sunca vraćaju se", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe i kako je rijel o specifičnom mjestu po pitanju bure jer kada nigdje ne puše, tamo puše i nosi im probleme. Ipak, sad je blaža pa do noći imaju vremena pripremiti se i ragirati na neugodna iznenađenja.

Zaključuje i kako je prva panika mještana nestala čim su vidjeli vatrogasce. "Nije ovo prvi požar koji je uspješno odrađen. Znali su da kad prođu prvi problemi, situacija će ići miru. Mještani su vatrogascima donosili hranu i piće", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo