napad antivaksera / Zaštitari sutra ispred osnovne u Krapinskim Toplicama, župan: 'Mirno sutra dopeljajte svoju djecu'

Nismo očekivali ovo, ali zaštitari će biti tu koliko god će biti potrebno, dok djeca nisu sigurna kao i učitelji, dok osoblje nije sigurno, rekao je Kolar

12.9.2021.
19:30
VOYO logo

Nakon upada antimaskera u školu u Krapinskim Toplicama - sutra će na hodnicima učenike dočekati zaštitari koji su danas preuzeli ključevi škole.
 U školu stiže i pomoć za učenike koji su svjedočili incidentu, a koju šalje Ministarstvo obrazovanja.

Zaštitu od Ministarstva za školske djelatnike traže Nastavničke grupe s Facebooka, kao i da se kazni izgrednike, koji su upali u Osnovnu školu.
 Ova "svinjarija", kako ju je nazvao ministar Radovan Fuchs jučer, počela je s početkom školske godine, kada se jedan roditelj pobunio jer mu dijete mora nositi masku u školskim prostorijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od ponedjeljka je angažirana zaštitarska tvrtka koja će osiguravati nesmetani nastavni proces kako bi svi sudionici osjećali e sigurni kao i do sada. Ova eskalacija u petak nam je dala na znanje da je naša sigurnost narušena. Kako se to sve dogodilo nakon radnih vremena koji jesu i uputa roditelja koji su mi javili i učitelja koji su primijetili dječji stres i strah, danas sam reagirao i uputio pismo pravobraniteljici", rekao je Samson Štibohar, ravnatelj te osnovne škole. 

Više o situaciji koja je esklairala prvog tjedna nastave iz Krapinskih Toplica nastavlja Goran Latković sa županom Željkom Kolarom .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od sutra su zaštitari ovdje, koliko dugo će morati reagirati?

Nismo očekivali ovo, ali zaštitari će biti tu koliko god će biti potrebno, dok djeca nisu sigurna kao i učitelji, dok osoblje nije sigurno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji je Vaš stav?


Ja mogu razumijeti da se netko ne slaže s mjerama, da iskaže nezadovoljstvo, ali ne može tako da ugrožava drugu djecu. Mi ovdje imamo 308 učenika, 2 roditelja koja ne žele da se pridržavaja njihova djeca mjera, to znači da 306 ne vole svoju djecu? Ne, ali se to ne radi tako da namećete svoje mišljenje i to ovako neće ići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je moguće da ptpuno nepoznati ljudi dođu? Policija je zakazala po Vašem mišljenju ili...?

Vjerujem da ste razgovarali s ravnateljem, ovo je bilo najavljeno kao mirni prosvjed, ali ne i skup. Neću ulaziti u to da li je to trebalo biti spriječeno, ali zakon kaže da skupova nema pored škola i vrtića  dok su na nastavi. Mislim da i 10 osoba može napraviti nered. Hoće li policija biti ovjde sutra, ne znam. Obavit će svoj posao, a mi smo osigurali i  pozvali zaštitarsku službu - djeca će biti sigurna,  a ja poručujem svima da decu  mirno dopeljaju  sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo