Ima slike nema tona / Zašto Banožić nije bio pozvan? 'Jer je tako odlučio predsjednik', neslužbeno doznajemo na Pantovčaku

Seljenje prijma za kadete s vojnog učilišta na Pantovčak za kadete je bilo ugodno iznenađenje

3.11.2021.
20:30
VOYO logo

Nakon jučerašnjih međusobnih uvreda ministra obrane i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga - danas možemo reći - ima slike nema tona. Na prijamu kadeta na Pantovčaku predsjednik ministra nije ni spomenuo, ali poruka je poslana.

Jer ministar obrane na svečanost, koja se umjesto na Vojnom učilištu održavala u Uredu predsjednika, ministra obrane nije pozvao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
presedan /

Milanović nije pozvao ministra Banožića na promociju kadeta, a promijenio je i lokaciju

Image
presedan /

Milanović nije pozvao ministra Banožića na promociju kadeta, a promijenio je i lokaciju

Mjesto radnje je Pantovčak

S jedne strane kadeti, s druge generali i admiral Hranj, s treće stiže Vrhovni zapovjednik oružanih snaga.

Mjesto radnje je Pantovčak, a povod dodjela časničkih bodeža kadetima HV-a. No nedostaje - jedna kockica u mozaiku - ministar obrane.

Dva mjeseca ranije - isti povod, ista generacija kadeta, no mjesto radnje je - uobičajeno - Hrvatsko vojno učilište. Ministar je tu, kadeti su tu , ali - nema predsjednika.

Godina dana ranije, Zemunik promocija vojnih pilota, a tu su i Predsjednik države i državni tajnik koji je u to vrijeme obavljao dužnost ministra obrane.

Predsjednikova odluka

Tako je uostalom bilo i u svim dosadašnjim vojnim svečanostima. Pa zašto onda jutros nema ministra Banožića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jer je tako odlučio predsjednik", neslužbeno doznajemo na Pantovčaku.

Nakon jučerašnje tirade teškom artiljerijom gdje je pao i poziv na opoziv predsjednika i opušak i psihijatrijski slučaj - danas se sve odvija bez poruka - barem ne onih verbalnih. Nepozivanje ministra obrane na dodjelu činova kadetima u MORHU nisu htjeli komentirati. Govornik je bio samo jedan.

"Vi ste naša vojna budućnost. Ponosni smo na vas, a vi budite ponosni na ono čemu služite - hrvatsku domovinu", kaže predsjednik Republike Zoran Milanović.

Seljenje prijma za kadete s vojnog učilišta na Pantovčak za kadete je bilo ugodno iznenađenje.

"Definitivno pozitivno iznenađenje i evo ovo je jedinstvena prilika, jedinstveni trenutak", kaže poručnica Anamarija Čvrk, pripadnica Hrvatske vojske.

Za njih je ovo veliki dan i malo mare za prepucavanja svog ministra i vrhovnog zapovjednika.

"Nečemu si se posvetio što nije karakteristično, nije uobičajeno i napokon evo da se isplatilo, i napokon da sad mogu krenuti u život, u nove pobjede", kaže poručnik Zvonimir Soldo, pripadnik Hrvatske vojske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve se sažima u ovaj današnji dan u taj čin u ovaj časnički bodež i u to što danas krećemo u neko novo poglavlje, što bi se reklo", kaže poručnik Luka Vlahović pripadnik Hrvatske vojske.

Nakon ministrova nespretnog poziva na opoziv predsjednika, možda se i vojnici - koji su na Pantovčaku danas u prolazu - pitaju hoće li netko od njih zakoračiti i prema izlazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo