rabljena odjeća i obuća / Zašto Caritas više ne prima odjeću građana? Sva vrata za donacije zatvorena

Nije tako samo u Zagrebu, s tim problemom sve češće se susreću i ostali gradovi

13.10.2018.
12:40
VOYO logo

Caritas je zartpan odjećom i nemaju gdje s njom. U njihove prostorije više ne stane - ništa. "Caritas je zartpan odjećom i nemaju gdje s njom. U njihove prostorije više ne stane - ništa", kazala je Andrea Šimunović iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Problem je odjeća koja nije nosiva. Takve je u posljednje vrijeme oko 70 posto jer se građani donose sve i svašta. "Donesu dosta poderanu, flekavu, smrdljivu, od pljesni, mislim strašno. To ne možete ni zamisliti, strašno. Ljudi prazne ormare i ne znaju kud bi s tim i donesu ovdje", kazala je Dijana Rajnoha, volonterka u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog prenatrpanosti iz Caritasa savjetuje građane da odjeću koja je u nosivom stanju doniraju Zadruzi Humana Nova. Iako je i kod njih odjeće do vrha, oni dobro znaju što s njom.

"Nama je tekstil sirovina s kojom mi radimo. Taj naš dućan u kojem prodajemo  odjeću koju smo preradili, svak prihod se reinvestira u Zadrugu kako bi se moglo prolongirati zapošljavanje osoba s invaliditetom is vih ostalih skupina u društvu koje teško nalaze posao", kazala je Martina Tomljanović iz Zadruge Humana Nova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijene u njihoj trgovini su simbolične, kilogram stare odjeće stoji 40 kuna. Zadruga zapošljava 35 osoba, od čega 20 osoba s invaliditetom. "Zato je super da građani tu donose robu, mi od toga pravimo nove proizvode", kazao je Marin Čuić, zaposlenik Zadruge Humana Nova.

Dok ne isprazne skladišta pretrpana odjećom, Caritasova vrata za donacije su zatvorena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo