RADOVAN DOBRONIĆ / Zašto je i gdje zapeo izbor predsjednika Vrhovnog suda? Kandidat predsjednika i dalje nema potporu HDZ-a

Zavrzlama oko izbora čelne osobe Vrhovnog suda traje već mjesecima

1.10.2021.
20:16
VOYO logo

Je li na kraju on taj ili je sve još ipak podložno promjenama? Radovan Dobronić predsjednikov je kandidat. No hoće li ga podržati i premijer - Andrej Plenković još je tajanstven po tom pitanju.  

"O tome ćemo drugi tjedan. Ne znam kad je sastanak Odbora. Ponedjeljak? Mislim da nije, to je kriva vijest sigurno. Odgađa li se odbor? Ne znam, pitajte u Saboru", kazao je premijer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I pitali smo. I to prvog čovjeka Odbora, Mišela Jakšića koji nam je potvrdio kako se sjednica na kraju ipak odgađa za srijedu, i to jer vladajućima treba još vremena. 

"No ono što nas povijest uči da predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a uz sve svoje vrline koje ima očito kad ga građani biraju - ima malih problema kad treba donijeti neku odluku pa kupuje vrijeme", kazao je Jakšić.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zavrzlama oko izbora čelne osobe Vrhovnog suda traje već mjesecima. Ovo je treći javni poziv, a na saborskom Odboru kandidati su se predstavili početkom rujna. 

"Mi ćemo u ponedjeljak na sjednici predsjedništva a onda i u utorak na sjednici sastanku vladajuće koalicije donijeti konačan stav o svim kandidatima uključujući i suca Dobronića", kazao je Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što god odlučio Odbor, baš kao i mišljenje opće sjednice Vrhovnog suda - za predsjednika Milanovića ništa to nije obvezujuće. A on od početka naglašava kako od svog kandidata ne planira odustati.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo