'radišni i vrijedni domoljub' / Zašto je premijerov predstojnik Frka Petešić uz stan dobio i podrum za knjige i to u zgradi ureda za iseljene Hrvate?

U njegovu obranu još jednom staje HDZ-ov europarlamentarac Tomislav Sokol, za kojeg Milanović kaže da nije Sokol nego picek

30.1.2022.
21:30
VOYO logo

Ne stišava se frka oko Frke. I stan, i podrum, i garažu, sve to je tvrtka Državna imovina dala na korištenje jednom od najbližih premijerovih suradnika, Zvonimiru Frki Petešiću.

Podrum u kojem čuva svoju kolekciju knjiga i novinskih tekstova o Domovinskom ratu iznervirao je predsjednika Milanovića. Uz poruku da je HDZ banda, podrum ga je inspirirao i za neprimjerenu usporedbu.

Nije obnovljeni stan u strogom centru Zagreba sve što Zvonimir Frka Petešić koristi od državne imovine.

Sa ZFP u stanu u zgradi cijelo vrijeme živi njegova obitelj koja je isto to vrijeme bila prijavljena na drugoj adresi u Dubravi. Međutim, čak ni 96 državnih kvadrata nisu bili dovoljni za njegovu zbirku knjiga i udžbenika kojih ima više od tisuću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, država radišnog i vrijednog domoljuba, kako svog suradnika opisuje premijer Plenković, nije ostavila na cjedilu. Rješenje problema je udaljeno svega 270 metara ili tri minute hoda od adrese na kojoj stanju.

Image
ispričao svoju stranu priče /

Frka Petešić odgovorio Milanoviću: 'Nisam Zagrepčanin, a njegov napad je jadan! Preko mene želi diskreditirati premijera'

Image
ispričao svoju stranu priče /

Frka Petešić odgovorio Milanoviću: 'Nisam Zagrepčanin, a njegov napad je jadan! Preko mene želi diskreditirati premijera'

"Zato su mu državne nekretnine dodijelile rezidencijalni podrum od 20 metara četvornih na ovoj adresi gdje je sačuvao svoju zbirku. 1000 knjiga je dosta teško prevoziti pa je u ovom istom objektu dobio na korištenje i državnu garažu za svoj automobil iako na raspolaganju ima i službeni", kazao je predsjednik Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske.

Taj podrum je izazvao novu rundu napada predsjednika države na predstojnika premijerovog ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šta rade u nekretninama kojima se... Dakle, tretiraju ih kao da su njihove. Imaš knjige, možda neku Natashu Kampush drži u podrumu. Nemam pojma. Gdje je kraj s tim podrumima", poručio je predsjednik Milanović.

Frka Petešić je za širu javnost i dalje nedostupan. Svoju istinu otkrio je samo Jutarnjem listu u kojem priznaje pogrešku što prebivalište svoje obitelji nije odjavio iz Dubrave, ali naglašava da ništa nije ukrao ni utajio, te da plaća prirez u Zagrebu. U njegovu obranu još jednom staje HDZ-ov europarlamentarac Tomislav Sokol, za kojeg Milanović kaže da nije Sokol nego picek.

"Ne bih se doista spuštao na razinu sad nekakvog vrijeđanja, spominjanje nekakve faune, nekakvih vrsta ptica i tako dalje. Što se tiče gospodina FP, on je dao sad jedan veliki intervju u kojem je objasnio svoju situaciju. On nije imao nikakvu nekretninu niti u vlasništvu, niti u najmu, odnosno bio je u otkazu najma kada se prijavio za stan u Zagrebu, ima na njemu pravo sukladno zakonu kao i svi državni dužnosnici", kazao je Tomislav Sokol (HDZ/EPP), zastupnik u Europskom parlamentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodine Sokol, to što je napravio Frka Petešić uz mentorstvo Andreja Plenkovića i vaše duboko razumijevanje je lopovluk. Plaća prirez u Zagrebu? Pa šta bi trebao, ne plaćat? To ga kao opravdava? Kao da uđem u tramvaj, kupim kartu i onda vas džeparim, uhvati me policija i kažem pa kaj hoćete, platio sam kartu, ne", poručio je Milanović.

Na pitanje hoće li predstojnika ureda premijera prijaviti policiji, Milanović odgovara negativno. Ipak, dodaje da je HDZ banda. Sokol opet spušta tenzije.

"Mislim da se ne trebamo spuštati na tu razinu. Ova vlada ima bolje rezultate sigurno bolje nego bilo koja druga u 20 godina", kazao je Sokol.

Osim što su banda, HDZ je i Golijat, kaže predsjednik koji sebe naziva Davidom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ-u pusa velika. Grande baccio. Dakle, neka vide kako su završili David i Golijat", izjavio je Milanović.

Kako će završiti ova epska bitka, ne znamo, no praćke se ne štede.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo