sukob interesa? / Zašto je vrijedan dar dobio baš Pernar? Gotovo zaplakao: 'Ako smatraju da je emir pao na tu razinu...'

Doznajemo što su od šeika dobili na Markovom trgu i na Pantovčaku, i zašto je vrijedan dar dobio baš Pernar

28.11.2018.
22:30
VOYO logo

Kad vas daruje jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, katarski emir, onda se vrijednost tih darova mjeri u desecima tisuća kuna. Jedan od darovanih za njegova nedavnog posjeta Zagrebu bio je saborski zastupnik Ivan Pernar

Sam se pohvalio da je od šeika dobio skupocjeni sat s posvetom, no problem je što će ga, vrlo vjerojatno, zbog zakona o sprječavanju sukoba interesa morati vratiti. Pernar se prvo šalio, pa brzo uozbiljio, a onda i ražestio kad smo ga upitali za ovo - više do 30 tisuća kuna vrijedan sat, poklon katarskog emira kojim se jučer pohvalio na Facebooku! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sat nikad nisam nosio, ja ga ne nosim ni sada, ja svoj društveni status nikad nisam dokazivao materijalnim stvarima pa tako ni satovima, ovdje se uopće ne radi o satu, nego o činu dubokog poštovanja!" smatra Ivan Pernar (ŽZ).

No da se ipak radi i o skupocjenom satu smatraju oni koji se bave sukobom interesa.
Zbog skupocjenog sata Povjerenstvo za odlučivanje o Sukobu interesa otvorilo je predmet, kažu prikupit će svu dokumentaciju, pa tek onda odlučiti hoće li pokrenuti postupak protiv Ivana Pernara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnili su nam - dužnosnik smije zadržati dar u vrijednosti od najviše 500 kuna, a svi ostali protokolarni darovi postaju vlasništvo države. Pernar tim propisima nije baš zadovoljan, tvrdi sat može i vratiti, a govoreći o tome u jednom je trenu skoro i zaplakao...

"Ako oni smatraju da je katarski emir pao na tu razinu da je cilj zapravo toga što je on meni dao sat da me potkupi, ne daj Bože meni bi to bila sablazan, ali ja ću tom emiru uzvratiti poklon", kazao je Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katarski emir šeik Tamim bin Hamad al Thani, inače jedan od najbogatijih vladara na svijetu, u Hrvatskoj je bio prošlog tjedna, očito s vrećom punom darova. Emir je bio široke ruke, pa je i u Vladu stigao s darom. Dobili su skulpturu. Tek se treba odlučiti gdje će završiti. Ali u svakom slučaju ona je vlasništvo države.

Šeik, kojem inače u službenoj biografiji stoji da se bavi sokolarstvom predsjednici je poklonio skulpturu ptice. I ona je vlasništvo države, baš kao i ono što je emir poklonio Saboru. Nisu nam rekli što je to točno, no tvrde, sve što dobiju stave u vitrinu. Pernar tvrdi, od saborskih zastupnika dar je dobio samo on i to zato jer govorio o problemima Palestinaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Savjetnik veleposlanika rekao je 'gospodine Pernar, mi smo čitali sve što ste vi govorili o Palestini'. I on je rekao 'gospodine Pernar, katarski emir ima poklon za vas' - i stavio je taj sat na stol, to se dogodilo!" prepričao je Pernar.

Inače katarski emir poznat je kao velikodušni vladar. A sat od 30-ak tisuća kuna je ništa naspram dara koji je nedavno dobio turski predsjednik Erdogan. Šeik mu je poslao oko 500 milijuna dolara vrijedan Boeing 747.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo