Zašto se nevrijeme dogodilo ponovno u Zagorju i tko je sljedeći? 'Ovo je tipično vrijeme za lipanj'

Image
Foto: Screenshot

Koliko su česta ovakva nevremena u lipnju i možemo li ih očekivati još odgovorila je RTL-ova meterologinja i prognostičarka

3.6.2022.
18:46
Screenshot
VOYO logo

Najteže je bilo u Zagorju gdje je šteta ogromna nakon jučerašnjeg nevremena. Uslijed tuče, kiše i jakog vjetra oštećena su krovišta kuća, uništeni usjevi, prometnice su poplavljene i zatrpane tučom.
Najviše su nastradali poljoprivrednici. Štetu je prijavilo njih 150. Kukuruza ove godine neće biti. Vinari iz Kumrovca ove godine neće imati grožđa, a očekuje se da bi nagodinu urod uz savršene vremenske uvjete trebao biti 20 posto slabiji.

Koliko su česta ovakva nevremena u lipnju i možemo li ih očekivati još odgovorila je RTL-ova meterologinja i prognostičarka Damjana Ćurkov Majaroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klimatološki gledano lipanj je mjesec s najviše kiše u kontinentalnom dijelu Hrvatske, ali to je i mjesec u kojem imamo najviše pojavu grmljavine i tuče i tome smo svjedoci zadnjih dana2, objašnjava Ćurkov Majaroš.

Meteorologinja ističe da je jučer na prezagrijan zrak nama procurio vlažan oceanski zrak i uzrokovao destabilizaciju atmosfere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili su ispunjeni uvjeti za razvoj snažnih grmljavinskih organiziranih sustava s kojima je ispalo jako puno tuče. idućih dana možemo očekivati pljuskove", objašnjava prognostičarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo