DONOŠENJE ODLUKE / Zastupnici će morati potegnuti duboko u džep: danas se odlučuje tko će biti kažnjen zbog izostanaka u sabornici

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Izmjenom Zakon o pravima i dužnostima zastupnika po prvi put se omogućilo novčano kažnjavanje zastupnika koji neopravdano izostaju sa plenarne sjednice

31.8.2017.
7:57
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Danas će se na sjednici saborskog Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove odlučivati o tome koji će zastupnici biti novčano kažnjeni zbog neopravdanih izostanaka iz sabornice u prvoj polovici srpnja.

Predsjednik odbora Ante Sanader početkom tjedna je potvrdio da će se odbor sastati danas i pogledati materijale koje su im dostavili klubovi. Hrvatski sabor je proljetos, na inicijativu Mosta NL, izmijenio Zakon o pravima i dužnostima zastupnika i time po prvi put omogućio novčano kažnjavanje zastupnika koji neopravdano izostaju sa plenarne sjednice na način da im se za svaki takav izostanak mjesečni paušal od 1500 kuna umanjuje za 150 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupniku se izostanak opravdava ako je bio bolesan, što mora dokazati liječničkom potvrdom, ako je imao smrtni slučaj u obitelji, ako se morao odazvati sudu te nazočiti društvenim, političkim kulturnim i drugim skupovima na koje je pozvan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo