PRVE REAKCIJE / Zastupnici kritizirali prelazak Opačić kod Bandića: 'Bit će toga još, gradonačelnik ima dubok džep'

Image
Foto: PIXSELL, arhiva

Davor Bernardić komentirao je transfer donedevne članice SDP-a

31.10.2018.
11:15
PIXSELL, arhiva
VOYO logo

Milanka Opačić, donedavna članica SDP-a te bivša potpredsjednica stranke i SDP-ove Vlade, u srijedu je objavila da kao nezavisna saborska zastupnica ulazi u Klub stranke BM 365, kojoj je na čelu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Najavila je kako ostaje nezavisna, a u klubu će nastaviti djelovati kao socijaldemokratkinja i glasati po savjesti od projekta do projekta, u korist građana.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u srijedu je ustvrdio da su glavni stupovi Plenkovićeve Vlade „Milan Bandić, koji je pod optužnicama da na sumnjiv način skuplja većinu i u ovom trenutku tvori glavni stup Plenkovićeve Vlade, dok je drugi stup optuženik (Tomislav) Saucha, ratni zločinac (Branimir) Glavaš i Ivan "Lažljivi" Vrdoljak“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući ulazak donedavne SDP-ovke Milanke Opačić u saborski Klub Bandićeve stranke, Bernardić je ocijenio da su „to ti nezadovoljnici u SDP-u, pobunjenici koji na ovaj način pokazuju ne samo da im nije stalo do stranke, socijaldemokracije i elementarnih ljudskih principa, nego isključivo do vlastitih fotelja i sinekura“.

"Što se tiče Milana Bandića, riječ je o čovjeku koji je pod optužnicama da na sumnjiv način skuplja većinu i u ovom trenutku tvori glavni stup Plenkovićeve Vlade, dok je drugi stup optuženik Saucha, ratni zločinac Glavaš i Ivan "Lažljivi" Vrdoljak“, kazao je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje osjeća li se odgovornim zbog toga što toliko SDP-ovaca odlazi iz stranke, Bernardić je odgovorio da „onaj tko ne živi vrijednosti i principe socijaldemokracije i tko je spreman podržati ovu parlamentarnu većinu kojoj je povremena upotreba ustaškog pozdrava 'ZDS' dozvoljena, koja uklanjaju ploče antifašističkih boraca, koji su spremni pomoći referendumskoj inicijativi Željke Markić da udari na prava nacionalnih manjina i LGBT zajednica, taj nije istinski socijaldemokrat“.

"To nema veze sa socijaldemokracijom, poštenjem, humanošću, nego samo s njihovim foteljama i sinekurama“, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grmoja: Mi smo jedina "antifoteljaška" opcija u Hrvatskoj

Mostov politički tajnik Nikola Grmoja u srijedu je, nakon što je i bivša SDP-ovka Milanka Opačić prešla u saborski klub stranke Milana Bandića, kazao kako će idući tjedan biti još takvih prelazaka, da će to učiniti još jedan bivši SDP-ovac Mario Habek, označivši Most kao jedinu "antifoteljašku" opciju za koju građani mogu biti sigurni da, daju li im vlast, neće izdati njihovo povjerenje.

"Mi smo jedina "antifoteljaška" opcija u Hrvatskoj. Spočitava nam se kao najveći krimen da smo dva puta ušli u vlast. Točno je da smo u vlast ušli iz odgovornosti da mijenjamo, a dva puta smo zbog insistiranja na principima iz vlasti izašli", rekao je Grmoja na konferenciji za novinare u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako je u Saboru danas čudna situacija jer se, kako je rekao, ne sjeća saborskog saziva na kojem je ovoliko zastupnika napustilo svoje izvorne klubove i u potpunosti promijenilo pozicije. 

"Događa se opća trgovina koju mi kao zastupnici ne možemo gledati. Mostovih 12 zastupnika potpisalo je u Vladi Tihomira Oreškovića, nakon što je HDZ srušio Tihomira Oreškovića, dokument za raspuštanje Sabora. Vjerujte, nudili su nam sve za bilo kakvo preslagivanje. To smo odbili i Hrvatska je po prvi puta otišla na prijevremene izbore. Ja bih rekao, kada gledam ovu trgovinu, da se pokazuje kako je to nedostižan etički standard za bilo koga na političkoj sceni", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Na pitanje zašto zastupnici prelaze Bandiću, Grmoja je odgovorio: "Mislim da Bandić ima dubok džep".

Kosor: Umjesto da osudi njegove mizogine, seksističke i primitivne izjave, postaje mu sljedbenica

"Umjesto da osudi njegove mizogine, seksističke i primitivne izjave, gospođa zastupnica postaje mu sljedbenica. I pravo je; da ogorčena kritičarka HDZ-a i SDP-ova perjanica i uzdanica, postane dio Bandićeve vladajuće većine", napisala je na Twitteru bivša premijerka Jadranka Kosor.

"Odnos snaga u Saboru više ni na koji način ne odražava volju birača na posljednjim parlamentarnim izborima. Današnja politička preletačica to na najzorniji način dokazuje. Sabor bez ugleda i snage", dodala je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo