MINISTARSTVO BRANITELJA / Zastupnici prozivaju Medveda: Sučić dao ostavku zbog incidenta pa vraćen na naknadu od 6.000 kn

Kršio je mjere u vukovarskom kafiću, prijetio policajcima, kažu vikao "znaš li ti tko sam ja", razbijao po policijskoj postaji

19.2.2021.
20:15
VOYO logo

Bivši pomoćnik ministra branitelja, koji je uhićen jer je nakon dana sjećanja u Vukovaru alkoholiziran vrijeđao policajce i razbio vrata policijske postaje, ponovno radi za Ministarstvo branitelja. 

Kršio je mjere u vukovarskom kafiću, prijetio policajcima, kažu vikao "znaš li ti tko sam ja", razbijao po policijskoj postaji. Zbog toga je dao neopozivu ostavku na mjestu pomoćnika ministara branitelja koja se nekoliko mjeseci kasnije pretvorila u vanjsku suradnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naknada - 6.000 kn mjesečno

Stjepan Sučić će tako nastaviti raditi na pronalasku osoba nestalih u Domovinskom ratu, potvrđuju iz Ministarstva. 

"G. Sučić angažiran je (...) temeljem ugovora o djelu do 30. lipnja 2021. za poslove vezane uz aktivnosti pronalaženja grobišta, ekshumacije i identifikacije pronađenih posmrtnih ostataka svih stradalih, uz naknadu od 6.000 kn mjesečno", stoji u odgovoru Ministarstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sučić danas nije bio dostupan, a angažiranje čovjeka koji se sumnjiči da je alkoholiziran napao policajce i razbio vrata policijske postaje izazvalo je osudu oporbe u Saboru.

"Ako ministar u Vladi tolerira i ponovno angažira ljude koji su počinili nasilna kaznena djela, onda je on taj koji nasilje tolerira i onda treba pitati Plenkovića jesu li to ministri koje on želi u Vladi imati", rekla je saborska zastupnica iz Možemo! Sandra Benčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekima je sve dopušteno pa mogu nakon ekscesnih incidentnih situacija se vratiti u neko drugo svojstvo. Mislim da to nije dobra poruka javnosti", kazao je saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica

A opravdanje za ovaj potez ministarstva branitelja nije mogao naći čak ni Branko Bačić. "Doista s time nisam upoznat, pa vas evo molim da... ili pričekate da se s time upoznam ili da se obratite u Ministarstvo hrvatskih branitelja", kazao je predsjednika Kluba HDZ-a Branko Bačić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rad i profesionalnost ispred incidenta

Sučićev rad i profesionalnost trebaju zasjeniti vukovarski incident, smatraju u sedam udruga proizašlih iz domovinskog rata koje su podržale njegovo ponovno angažiranje.

"Razdvojimo političku funkciju, trenutak u kojem se dogodilo ono što se dogodilo i nije se dogodilo onako kako je prikazano u medijima i hrvatskoj javnosti", kazala je Ljiljana Alvir iz Saveza udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego je 2016. stupio na funkciju pomoćnika ministra, Sučić je bio u braniteljskoj mirovini. Angažman ugovorom o djelu mu omogućava da uz honorar iz ministarstva nastavi primati i svoju mirovinu.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo