IZBORI ZA VODSTVO STRANKE / Zatvorena birališta u HDZ-u! Tko će biti predsjednik: Andrej Plenković ili Miro Kovač?

Birališta su zatvorena u 19 sati, a prvi neslužbeni rezultati očekuju se oko 23 sata.

15.3.2020.
19:00
VOYO logo

Deseci tisuća HDZ-ovaca u nedjelju su, unatoč širenju koronavirusa, pohrlili na birališta. Dezinfekcija na svakome biračkom mjestu, pazilo se i na minimalan kontakt među ljudima. Više od koronavirusa HDZ-ovcima je smetalo sve što je rečeno u žestokoj kampanji. Ipak, i jedan i drugi tabor zazivaju zajedništvo nakon izbora. Birališta su zatvorena u 19 sati, a prvi neslužbeni rezultati očekuju se oko 23 sata. 

Dezinfekcijska sredstva, obavezno pranje ruku, vlastite kemijske i sigurnosni razmak među članovima - tako izgledaju izbori u doba korone. "HDZ je uvijek imao dobra dezinfekcijska i deratizacijska sredstva", kazao je savjetnik predsjednika HDZ-a Vladimir Šeks

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

Do 14 sati glasalo oko 40.000 članova

Članstvo se virusa nije prepalo. Prema neslužbenim podacima, do 14 sati na birališta je izašlo oko 40.000 članova, dakle, oko 20 posto službenog članstva. "Pazi se, možete vidjeti da se ulazi pet po pet ljudi, drži se razmak, sve su sigurnosne mjere poduzete tako da možemo u ovom 'festivalu demokracije' bez straha od korone odraditi izbore", kazao je Domagoj Maroević iz Splita. "Ne bojimo se virusa, to su sve glupe priče", rekao je Ivan iz Osijeka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokazali smo izvrsne rezultate"

Pravila vrijede za obične članove, ali i za kandidate. Jedina dva imena na listiću, čistih ruku i vlastitom kemijskom, glasovali su uvjereni da će članovi stranke zaokružiti baš njih.

"Vjerujem da su u ovih nekoliko godina vidjeli koliko smo zajedničkih postignuća ostvarili. Stavili HDZ kao glavnu, središnju stranku hrvatskoga političkog prostora i pokazali izvrsne rezultate", kazao je kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokazali smo da smo zreli za preokret"

"Nakon današnjega dana ćemo pokazati da smo zreli za preokret, da Hrvatsku treba pretvoriti u zemlju koja će biti zemlja jednakih šansi", kazao je kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač. Iza njih je usijana kampanja u kojoj su padale teške riječi.

"To mi se nije svidjelo jer HDZ ne bi trebao tako reagirati, ne bi tako trebali ljudi jedan protiv drugoga kao da su iz druge stranke", kazao je Marinko Boban iz Zagreba. "To u svakom slučaju šteti stranci. Potrebna je kompaktnost, jedinstvo, pogotovo zato što dolaze parlamentarni izbori", kazao je Željko Olujić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba nam zajedništvo"

Za HDZ je najbitnije ono što dolazi nakon današnjih izbora, misli čovjek bez kojeg je stranka nezamisliva. "Kada završe ovi izbori danas, ja mislim da onda i jedni i drugi trebaju si pružiti ruke", kazao je Vladimir Šeks

A slični tonovi dolazi i iz oba tabora. "Oni koji ne dobiju dovoljan broj glasova za određene pozicije trebaju ostati vjerni HDZ-u, zajedno nastaviti raditi za boljitak HDZ-a", kazao je kandidat za potpredsjednika HDZ-a Milijan Brkić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba nam zajedništvo, treba nam jedinstvo. Kad smo jedinstveni, onda HDZ pobjeđuje", kazao je Damir Krstičević, voditelj Stožera Andreja Plenkovića. Hoće li zajedništvo ostati cilj i jedne i druge strane, doznat ćemo večeras nakon što doznamo pobjednika. 

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo