štrajk glađu u požeškoj kaznionici / Zatvorenici odbijaju jesti: traže raznovrsniju prehranu i sprave za vježbanje

Štrajk glađu u hrvatskim zatvorima. Petnestorica zatvorenika požeške kaznionice i zatvora sedmi dan odbijaju jesti jer su nezadovoljni menijem, žele da bude raznovrsniji i s više voća. Traže i opremanje fitness prostora utezima i raznim spravama za vježbanje.

16.7.2015.
19:14
VOYO logo

Sedmi dan traje tiha pobuna u požeškom zatvoru i kaznionici.

"Jedan je zatvorenik odbio uzeti doručak, a tijekom dana i do kraja dana pojavila su se još četrnaestorica. Zatvorenici odbijaju zatvorsku hranu, normalno konzumiraju hranu koju mogu kupiti putem zatvorske prodavaonice", rekao je upravitelj Kaznionice i zatvora u Požegi Antonio Čirko

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na taj način iskazuju nezadovoljstvo nedavnim preustrojem dviju ustanova u jednu. Smatraju da neće imati dovoljno prostora. No razloga ima još. Zatvorenici traže količinski jaču prehranu, raznovrsniju prehranu i više voća. Isto tako sprave za vježbanje te mogućnost češćeg tuširanja.

Iz Uprave za zatvorski sustav o pobuni tek šturo priopćenje: "Kaznionica i zatvor u Požegi poduzima mjere i radnje s ciljem utvrđivanja stanja, daljnjeg postupanja u skladu sa stručnim kriterijima, zakonskim i podzakonskim  propisima u svrhu potrebe osiguravanja osobne sigurnosti i zaštite prava svakog zatvorenika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zatvoru ne strahuju da bi problem mogao eskalirati. Petnaestorici nezadovoljnih osiguran je stalni medicinski nadzor.

"Liječnik ih pregledava. Ovdje su prisutne u prvoj i drugoj smjeni medicinske sestre koje ih važu. Nitko dosad nije kalirao, zadržali su svoju tjelesnu težinu", rekao je Čirko. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravitelj zatvora kaže da će se primjedbe razmotriti. Prema zakonu 269 požeških zatvorenika ima puni pansion - minimalno tri obroka na dan. Rekreiraju se na igralištu, košarkom i stolnim tenisom. Komfor koji neki nemaju na slobodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo