analiza sumnjivih tvari / Završena horor priča o trovačima u Osijeku? Policija obavila vještačenje, utvrđeno da se radi o kuhinjskoj soli

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Policija se odlučila pozabaviti problemom koji već neko vrijeme brine vlasnike pasa, ali i djece jer se nepoznate supstance nalaze i u blizini dječjih igrališta i škola

20.3.2018.
20:23
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Prije pet dana vijest o udaru trovača pasa u Osijeku odjeknula je Hrvatskom. Vlasnici kućnih ljubimaca u posljednih tjedan dana veliki su broj otrovanih životinja odveli k veterinaru, a prijavljeno je više lokacija po cijelom gradu gdje je primjećen postavljeni otrov. 

Policija se odlučila pozabaviti problemom koji već neko vrijeme brine vlasnike pasa, ali i djece jer se nepoznate supstance nalaze i u blizini dječjih igrališta i škola. Policijska uprava osječko-baranjska danas je objavila priopćenje u kojem se navodi da je vještačenjem tvari utvrđeno kako se radi o natrijevom kloridu te je odbačena sumnja da se radi o otrovnoj tvari. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Policijska uprava osječko-baranjska je u zadnjih nekoliko dana zaprimila desetke dojava o pronalasku sumnjivih tvari na području grada Osijeka i okolice, a čija pojava je uznemirila javnost. Uzorci materije proslijeđeni su u Centar za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provedenim toksikološkim analizama u materiji dostavljenoj na vještačenje nije utvrđena prisutnost otrovnih tvari, već je utvrđeno da se radi o natrijevom kloridu, odnosno kuhinjskoj soli. O svemu navedenom obavijestit ćemo nadležno državno odvjetništvo. 

Ovim postupkom policija je otklonila mogućnost da je tvar, koja je izuzimana po dojavama građana, otrovna tvar."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo