poslane pogrešne uplatnice / Zbog greške u HEP-ovom sustavu Splićani će u desetak dana morati platiti čak tri računa

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Osim spornih uplatnica, ista informatička greška utjecala je i na sustav slanja opomena neplatišama električne energije

29.5.2018.
20:05
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Prije otprilike dva mjeseca pojedinim potrošačima sa splitskog područja poslane su uplatnice s pogrešnim obračunima rata za potrošenu električnu energiju. Mjesečni iznosi koji su stigli na njihove adrese bili su povećani do čak 40 posto u odnosu na svote s računa za isto lanjsko obračunsko razdoblje, a iz tvrtke "HEP Elektra" su takve greške pripisali problemima uzrokovanim informatičkim razdvajanjima djelatnosti opskrbe i distribucije unutar sustava "Hrvatske elektroprivrede", prenosi Slobona Dalmacija.

Osim spornih uplatnica, ista informatička greška utjecala je i na sustav slanja opomena neplatišama električne energije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako smo već ranije obavijestili kupce, zbog prelaska na novu informatičku podršku i povremenih grešaka koje su se u tom razdoblju pojavljivale, tvrtka "HEP Elektra" jedno vrijeme nije kupcima slala opomene zbog neplaćenih obveza. Međutim, u ovom trenutku ta se mjera naplate koristi u potpunosti i na zakonski propisan način kod onih kupaca koji ne podmire svoja dugovanja HEP-u do datuma dospijeća. U slučaju da kupac ni po opomeni ne podmiri dospjela dugovanja, upućuje se obavijest o obustavi isporuke električne energije", odgovorili su iz nacionalne kompanije.

Prema riječima Splićana, dogodilo im se da su tek krajem proteklog tjedna, a neki i u ponedjeljak (jučer) dobili novi "paket" računa s iznosima za svibanj i lipanj koji je pred vratima. Budući da dio HEP-ovih klijenata mora podmiriti i razliku potrošene energije, sada će u razmaku od desetak dana morati platiti čak tri računa, prenosi Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo