štedimo gdje možemo / Zbog inflacije smo odustali do nekih 'luksuza'. Manje kupujemo ulje, šećer, kobasice, maslac...

Danak je platio i Hrvatima omiljeni napitak

6.10.2022.
20:00
VOYO logo

Zbog poskupljenja i inflacije trošimo sve manje, štedimo gdje možemo.

Prodaja najtraženijih proizvoda u trgovinama pada od početka ove krizne godine. Pokazalo je to veliko GFK istraživanje potrošačkih navika u 1500 hrvatskih kućanstava pa smo složili popis čega se Hrvati najviše odriču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulje, koje je do rujna poskupilo 52 posto, prodaje se manje nego obično i to između 5 i 10 posto. Slično je s brašnom i mlijekom koje je 28, odnosno 27 posto skuplje. Šećer je nešto manje poskupio, ali jednako ga manje kupujemo. Maslaca se sve više građani odriču - kupili smo ga 10 posto manje ove godine.

Trajne kobasice, ali i one za roštilj skuplje su 13 posto, ali pad prodaje od 10-ak posto pokazuje da nekima očito postaju luksuz kojeg si ne mogu priuštiti. I hrenovke se, kao najjeftinije kobasice, kupuju manje, ali ne toliko kao salame iako su one više poskupjele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriza je brojne hrvatske građane primorala da štede na svima omiljenoj kavi - one konzumne za kuhanje, ali i svih onih instant kava - kupujemo manje 10-ak posto nakon što je poskupjela 13-14 posto u trgovinama od početka 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo