zbog orepićevih tvrdnji / Premijer Andrej Plenković zaradio kaznenu prijavu!

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Izjave Vlahe Orepića o utjecaju premijera Plenkovića na rad policije i Državnog odvjetništva predstavljaju osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela'

4.10.2017.
15:45
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Stranka Slobodna Hrvatska podnijela je u srijedu kaznenu prijavu protiv premijera Andreja Plenkovića nakon što je bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u intervjuu tjedniku Globus izjavio da je premijer tražio da se osnivača Agrokora Ivicu Todorića "ne hapsi prije lokalnih izbora". 

"Izjave Vlahe Orepića o utjecaju premijera Plenkovića na rad policije i Državnog odvjetništva predstavljaju osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti", priopćila je Slobodna Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode i da su prijavu protiv Plenkovića podnijeli jer su "sukladno zakonu svi koji imaju saznanja o mogućim kaznenim djelima dužni ista proslijediti Državnom odvjetništvu".

"Pozivamo Državno odvjetništvo da sasluša bivšeg ministra Orepića i da nakon provedenih istražnih radnji ili procesuira premijera Plenkovića ili Vlahu Orepića zbog lažnih iskaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedopustivo je da se u javni prostor putem medija puštaju tako drastične optužbe koje izazivaju sumnju u cjelokupni ustavni poredak, a da nitko za izrečeno ne snosi nikakave posljedice.

Smatramo da Državno odvjetništvo mora dati svoje mišljenje o postojanju elemenata kaznenog djela u postupanju premijera Plenkovića, a ako su navodi bivšeg ministra neistiniti, onda on mora snositi odgovornost za iznošenje lažnih i teških optužbi", smatra Slobodna Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je u srijedu izjavio da neće tužiti Orepića. "I kao političar i kao pravnik jasno odvajam politiku stranke i izvršnu vlast od djelovanja policije, DORH-a i pravosuđa i zato očekujem da istu percepciju uloge policije i DORH-a imaju oni koji su obnašali funkciju ministra unutarnjih poslova, a koji su u trenutku kad su ostali bez funkcije pozivali narod na ulice", rekao je Plenković.

PROČITAJTE JOŠ:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Plenković: ‘Neću tužiti Orepića zbog njegovih izjava o Todoriću i meni'

>> Orepić otkrio: 'Plenković je tražio da se Todorić ne hapsi prije lokalnih izbora' 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kaznenoj prijavi navedene su i Orepićeve tvrdnje da je Plenković imao "potrebu naglasiti da ne želi nikakva uhićenja prije lokalnih izbora".

"Svi znamo da tako stvari ne bi trebale funkcionirati. Bez obzira na to što se mogu i složiti da bi eventualna uhićenja vezana za Agrokor, kako tada, tako i danas, utjecala na izbore, takvu intervenciju smatram neprimjerenom. Uhićenja ili bilo kakvo djelovanje represivnog aparata ne mogu i ne smiju ovisiti o volji premijera", kazao je Orepić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i da je u njegovo vrijeme policija intenzivno provodila istrage u slučaju Agrokor te da bi se, da se nastavilo tim intenzitetom, sada govorilo o konkretnim imenima. No, smatra da sada politika dirigira tempo istraga, objavio je Globus.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo