južni dio najugroženiji / Zbog suše proglašena elementarna nepogoda za dio Istarske županije

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda zaduženo je da, u suradnji s gradskim i općinskim povjerenstvima za procjenu šteta

20.8.2015.
16:53
Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

Župan Istarske županije Valter Flego danas je proglasio elementarnu nepogodu uzrokovanu dugotrajnom sušom za područje grada Vodnjana te općina Fažana, Ližnjan, Marčana, Svetvinčenat, Tinjan i Žminj.

Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda zaduženo je da, u suradnji s gradskim i općinskim povjerenstvima za procjenu šteta, pristupi procjeni nastalih šteta i utvrdi stupanj oštećenja stradalih poljoprivrednih kultura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obrazloženju odluke o proglašenju elementarne nepogode stoji da na području Istarske županije traje dugotrajna suša, osobito na području južne Istre, gdje je zbog visokih temperatura i izostanka padalina tijekom dva mjeseca stradala poljoprivredna kultura, osobito povrće, ratarske kulture te posebno masline.

Štete na kulturama kreću se u rasponu od 50 do 100 posto, a zahtjev za proglašenjem elementarne nepogode podnijele su općine Fažana, Ližnjan, Marčana, Svetvičenat, Tinjan i Žminj i grad Vodnjan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo