Građani bez straha / Zbog terorističkih napada i hrvatska policija podignula mjere osiguranja: na zagrebačkim ulicama i policajci u civilu

Betonski blokovi. Policijske marice. Stroga kontrola prometa - stupanj sigurnosti u Hrvatskoj je u blagdansko vrijeme povećan, a to osjećaju i građani i turisti

31.12.2017.
18:51
VOYO logo

Zbog terorističkih napada koji su obilježili godinu na izmaku, diljem Europe u novogodišnjoj su noći podignute mjere osiguranja. Isto je učinila i hrvatska policija, no usprkos sve većem globalnom strahu, u Hrvatskoj se i turisti i građani osjećaju sigurno.

Betonski blokovi. Policijske marice. Stroga kontrola prometa - stupanj sigurnosti u Hrvatskoj je u blagdansko vrijeme povećan, a to osjećaju i građani i turisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno se osjećamo, zašto ne bi? U Zagrebu smo." - "Da, sigurno se osjećam. Sinoć sam bila vani i uopće nisam osjećala nikakav strah." - "Postoji mogućnost, ali ne virujem kod nas. Bit će sve uredu", kažu nam građani.

Na prvi pogled, zadnji dan 2017. na glavnom zagrebačkom trgu ne odaje dojam pojačane policijske prisutnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvog policajca smo natletjeli nakon 45 minuta. No, to ne znači kako ih nema još jer policijska uprava zagrebačka je napomenula kako će osim policajaca u uniformama također biti prisutni i policajci u civilu.

Kako se približava večer i više ljudi dolazi u centar grada, tako je i prisutnost policajaca očitija. "Pogotovo na trgu i u Ilici. Ima ih dosta. Dobro je to, ne samo radi terorista nego radi sigurnosti, nereda i ostalih stvari, tako da će bit top doček", kazala nam je Antea iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjere sigurnosti pozdravljaju, no, građani se u Hrvatskoj ne boje terorizma.

"Ne bojim se, zato i jesam ostala u Splitu. Planirali smo otići negdje, ali baš zbog tog straha da ne odemo u neku dalju destinaciju, npr. bili smo jedne godine u Istanbulu, tamo je već bilo straha", ispričala nam je Jolanda iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po nekom mom osobnom mišljenju mislim da im mi još nismo neka meta. Nismo im, što je dobro, dovoljno zanimljivi tako da puno sigurnije se osjećam ovdje nego u bilo kojem drugom europskom gradu", Nina iz Zagreba.

I baš zato se oni koji dođu kod nas više boje. "Fali policije malo. U Francuskoj sam se navikla da ih stalno vidim", kazala nam je Bruna iz Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni na krajnjem jugu Hrvatske pred doček imaju drugačije strahove. "Bojim se tog velikog razglasa hoće li se što srušiti u gradu od jačine muzike", rekla nam je Dubravka iz Dubrovnika.

Vjerujemo kako će najluđa noć u godini proći mirno i bez problema, ali dobro je znati da na nas budno paze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo