osjećaju se kao kod kuće / Zbog zatvaranja njihovih zemalja, brojni gosti zimu su odlučili provesti u Hrvatskoj: 'Ne bojim se da ću se ovdje zaraziti'

Kampovi na razini Hrvatske u listopadu su ostvarili preko 200 tisuća noćenja

6.11.2020.
6:58
VOYO logo

Zbog zatvaranja u njihovim matičnim državama brojni se gosti odlučuju cijelu zimu provesti u Hrvatskoj. Iako u listopadu prednjače noćenja u hotelima, odlične brojke bilježe i kampovi. No onih opremljenih za zimski turizam u Hrvatskoj ima tek tridesetak. 

Martina i njezina mlada obitelj putuju i rade na daljinu. Namjeravali su se uskoro vratiti u Češku, ali zbog sve gorih vijesti koje stižu iz njihove zemlje odlučili su na kraju prezimiti u svom kamperu. Prag im ove zime nije privlačan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Gotovo je potpuni lockdown, iako političari nastoje to drukčije nazvati, ali doista se ne može mnogo toga'', rekla je Martina iz Češke.

Isto je učinio Gerd, poslovni savjetnik koji će radije prezimiti u šatoru u Istri nego u stanu u Njemačkoj.

''Jednostavno je neudobno. Morate ostati u kući, morate činiti ovo, ne smijete činiti ono, puno je pravila i mnogi ljudi to ne vole'', kazao je Gerd.

Image
korona mijenja navike /

Kampovi na Krku idealni su za rad od kuće i radit će cijele zime: 'Ovo je dobro jer nema puno ljudi'

Image
korona mijenja navike /

Kampovi na Krku idealni su za rad od kuće i radit će cijele zime: 'Ovo je dobro jer nema puno ljudi'

U Istri se, kažu, osjećaju kao kod kuće, uživaju posebno u slobodi koju im pružaju i dalje niske epidemiološke brojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Imamo predivne susjede, osoblje je uljudno i kamp je nevjerojatno dobro opremljen za djecu. Možemo hodati do mora, blizu je, ali opet ne preblizu da vas vjetar ne propuše'', dodala je Martina.

Ovaj obiteljski autokamp pored Poreča opremljen je za cjelogodišnji boravak, prednost kojom se može pohvaliti manje od desetak kampova u cijeloj Hrvatskoj. Sanitarni čvorovi s podnim grijanjem, zatvorena dječja igraonica i mala teretana, salon za masažu, mobilne kućice s termičkom izolacijom pa i mala zajednička prostorija s vatrom. Ukratko, od zime nema straha.

''Čini mi se da mnogi ovdje poštuju pravila, poput nošenja maske tako da štite i sebe i druge. Ja činim isto tako da se ne bojim da ću se ovdje zaraziti'', rekao je Gerd.

Posljednjeg dana listopada u Istarskim je kampovima tako boravilo oko 600 gostiju. A kampovi na razini Hrvatske u listopadu su ostvarili preko 200 tisuća noćenja odnosno 32 posto u odnosu na 2019.

''Većina gostiju uplatila je zimski paušal što znači da će cijelo vrijeme provesti tu od 1.10 do 1.4. Naravno, tko želi ići doma može ići, ali ne vjerujem da će ići s obzirom na sadašnje stanje. Imamo stotinjak gostiju sad u kampu što je velika brojka za ovo razdoblje i i za ovakve vremenske prilike'', rekla je Federica Ukušić Rovina, voditeljica cjelogodišnjeg obiteljskog kampa u Istri.

Korona zimovanje moglo bi tako postati sve zanimljivije unapređenje za male obiteljske kampove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo