aktualac u saboru / Grbin Plenkoviću poručio da mu 'nije lako kad mora prikrivati muljaže Paladina'. Ovaj uzvratio: 'Vi ste muljator, trebate se sakriti, ali ste visoki'

Image
Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Zekanović je Milanovića nazvao glasnogovornikom Kremlja, a Plenković se s njim složio te rekao da je inicijativa pomilovanja trebala ići od nekog drugog

20.4.2022.
10:24
Emica Elvedji/Pixsell
VOYO logo

Sabor je danas ponovo počeo s radom nakon uskrsne stanke i to s Aktualnim prijepodnevom, na kojemu će 40 zastupnika postaviti pitanja članovima Vlade.

Predrag Štomar (HNS) pitao je ministra obrazovanja što je s projektom vrtića koji bi bio besplatan za one s manjim primanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš je cilj da 96 posto djece u dobi od tri godine bude u vrtićima. Svjesni smo da neke općine to ne mogu financijski podnijeti pa smo osmislili varijantu fiskalnog održavanja općina i pomoći općinama, a o kriterijima će Vlada donijeti odluku", odgovorio je ministar obrazovanja Radovan Fuchs.

Hrvoje Zekanović (NZ) pozvao je premijera Andreja Plenkovića da ponovi svoj stav o pismu generala u kojem traže pomilovanje Perkovića i Mustača. Tvrdi da pismo nije djelo generala, nego predsjednika Zorana Milanovića kojeg je nazvao glasnogovornikom Kremlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'kontrapismo' /

Druga skupina generala oštro protiv pomilovanja, ali komentiraju i Gotovinin poziv na milosrđe: 'Jadno je to opravdanje'

Image
'kontrapismo' /

Druga skupina generala oštro protiv pomilovanja, ali komentiraju i Gotovinin poziv na milosrđe: 'Jadno je to opravdanje'

"HDZ je protiv. Smatramo da ovakva inicijativa treba ići od nasljednika. Ovo je inicijativa koja šteti onima, koji su je potpisali, a ide na ruku onog koji je rekao da pomilovanje neće koristiti i nije odgovorio ni na jedan takav upit od strane Ministarstva pravosuđa", rekao je Plenković dodajući kako inicijativa radi podjele u javnosti.

Napomenuo je da se još nije sastao s predsjednikom oko rata u Ukrajini te se složio s tezom da je glasnogovornik s Kremlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslao sam mu pismo sa zahtjevom za sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost, odgovora nema. Da je suprotno, ja ne bih mogao hodnikom tu proći. Pitanje je i hoće li tog sastanka biti. Nama ne treba, Vlada je donijela svoje odluke. Drugi neka se zapitaju jesu li za to dobili mandat'', rekao je Plenković.

Za Sandru Benčić (Možemo!) tema Perkovića i Mustača samo zabava za javnost, a da je besmisleno postavljati pitanja ministrima koji sutra vjerojatno neće biti tu. Sramotnim smatra što niti jedna kuća još nije obnovljena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da ste poslali Grunfa iz Alana Forda sagradio bi više", rekla je Benčić.

Plenković je rekao da izvrće teze jer je tema Perković-Mustač orkestrirana od strane onih "s kojima ste si 'okej' i s kojima se naslikavate".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nego, što ste vi napravili za Zagreb po pitanju obnove u ovih godinu dana? Stisli smo vas i ministri su morali ići tamo i crtati što se gdje treba prijaviti", odgovorio joj je Plenković.

Peđa Grbin (SDP) rekao je da je premijeru sigurno "lako kada mora prikrivati muljaže ministra Paladina" i da mu ova priča Perković-Mustač dolazi kao naručena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije dva mjeseca je Vlada predstavila paket za smanjenje rasta cijena, nakon toga cijene su ponovno porasle. Kada će napokon ta rekonstrukcija i kada ćete napokon početi raditi", pitao je Grbin.

Plenković mu je oštro uzvratio: "Nakon prigovaranja Frki Petešiću pokazalo ste da ste muljator koji je uzimao naknadu za odvojeni život i onda kao kakav humanitarac donirao državni novac nekome, ne zna se kome. Bezobrazni ste! Trebali bi se skrivati sada nekoliko mjeseci, iako ste visok pa vas svi vide. Ispod razine da ga proziva netko, tko je primao državne pare", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grbin mu je uzvratio pobrojavši ministre kraj Plenkovića koji su uhvaćeni u aferama i pod istragama su. "Niste pljunuli u moje lice, i da se hoćete sakriti iza mojih dva metra i deset to ne biste mogli". Nastavio je da upiranje prsta u njega neće pomoći hrvatskim građanima pa će tako struja poduzetnicima poskupjeti četiri puta.

U odgovoru HDZ-ovom Miri Totgergeliji oko energetske situacije, ministar gospodarstva Tomislav Ćorić ustvrdio je da je ona znatno bolja nego u većini članica EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"80 posto potreba za električnom energijom namirujemo iz vlastite proizvodnje, prirodni plin dijelom dolazi iz domaće proizvodnje koja će rasti, ostatak se uvozi. Hrvatska ima LNG na Krku koji omogućava da u slučaju dodatne eskalacije na istoku Europe budemo sigurni da ćemo imati dostatnu dobavu plina. Janafov terminal na Krku u ovom trenutku jedna od značajnijih uvoznih točaka za ovaj dio Europe. U sva tri ključna energenta u ovom trenutku Hrvatska stoji dobro", rekao je Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo