IMA SAMO 10 POTPISA / Zekanovićeva inicijativa za zabranu pobačaja polako propada u Saboru, on proziva: 'Neki su deklarativno za, ali neće prstom mrdnuti'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Smatram da je najvažniji posao kršćanina u politici je izboriti se za zaštitu života od njegovog početka, začeća, piše Zekanović

7.2.2021.
16:13
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik, predsjednik Hrvatskih suverenista i dopredsjednik Hrasta Hrvoje Zekanović na Facebooku je priznao kako je za svoj prijedlog zakona o zabrani pobačaja skupio samo 10 potpisa zastupnika, dok mu je potrebno 30 da bi prijedlog došao u proceduru. 

U nastavku statusa on proziva zastupnike koji se deklarativno zalažu za zaštitu života, a još nisu potpisali njegovu inicijativu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba im 30 potpisa

Status je napisao povodom Međunarodnog dana života za koji ističe da je posvećen isticanju zaštite života od začeća do prirodne smrti. 

"Na ovaj prigodni datum još jednom ističem kako do kraja mjeseca zastupnici u Hrvatskom saboru imaju priliku podržati prijedlog Zakona o zaštiti života Hrvatskih suverenista. Treba nam 30 potpisa zastupnika kako bi zakon došao u proceduru Hrvatskog sabora", napisao je Zekanović u statusu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nadaju se skupiti potpise /

Suverenisti krenuli u borbu protiv pobačaja: Zekanović objavio anketu o abortusu, tviteraši ga 'pokopali'

Otkrio je da su dosad njegovu inicijativu potpisalo uz njega i još troje zastupnika Suverenista (Pavliček, Milanović Litre i Sačić), Zlatko Hasanbegović iz Bloka za Hrvatsku, Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta, Zvonimir Troskot i Nikola Grmoja te nezavisni Karolina Vidović Krišto i Milan Vrkljan. 

"Razočaran sam"

"Ne očekujem da će netko iz lijevo-liberalnog bloka dati podršku ovakvom prijedlogu zakona, međutim moram priznati da sam razočaran koliko je malo onih koji se makar formalno deklarativno zalažu za zaštitu života, a ne žele ni prstom mrdnuti da se on zaštiti.  Smatran da je najvažniji posao kršćanina u politici je izboriti se za zaštitu života od njegovog početka, začeća", ističe u svom statusu Zekanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smiješne izlike, kao na primjer da zakon nije dobar, a ne navodeći što ne valja, da je previše kratak, a u istovremeno kritičari predlažu zakone od dvije rečenice.  Izlika: "sad su nam važniji lokalni izbori pa nam nije pragmatično ulaziti u svjetonazorske teme", pokazuje stvaran karakter svih nepotpisnika", dodaje Zekanović. 

"Svatko ima pravo potpisati i nepotpisati, a potpis na ovaj prijedlog zakona čak i ne znači da se slažeš sa sadržajem nego jedino da želiš  da ovaj prijedlog dođe na raspravu u Hrvatski sabor", stoji u zaključku Zekanovićevog statusa uz poruku kolegama da "zaštite život". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dozvolio bi pobačaj samo u jednom slučaju

Zekanović je početkom tjedna objasnio što podrazumijeva njegov prijedlog zakona u kojem bi dozvolio pobačaj samo u jednom slučaju.

Na pitanje je li za zabranu pobačaja u bilo kojem slučaju, Zekanović je odgovorio da svako ljudsko biće ima pravo na život koji započinje začećem i štiti se od začeća do prirodne smrti. Ima samo jedan izuzetak u situaciji kada je ugrožen život majke i tada treba procijeniti što učiniti i to je iznimno rijetko, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo