PROPAO I TREĆI POKUŠAJ / Zelenog svjetla za izbor ravnatelja Srebrnjaka još nema: 'Ova komedija polako prelazi u tragediju'

Gotovo dva mjeseca nakon smjene Bore Nogala ime novog ravnatelja još se ne zna

27.1.2020.
19:20
VOYO logo

Dječja bolnica Srebrnjak još uvijek nema ravnatelja. Jutros je propao i treći pokušaj izbora jer se na sjednici Upravnog vijeća nije glasalo o novom imenu. Kako neslužbeno doznajemo, smijenjenom Bori Nogalu i jednom od četiri kandidata za novog ravnatelja nakon današnjih izjava zabranjeno je daljnje istupanje u javnost.

Zelenog svjetla za izbor novog ravnatelja Srebrnjaka još nema.

''Ovo je komedija, koja polako prelazi u tragediju, iz neformalnih izbora sam saznao, dakle, ovo je sve neformalno da je sjednica ponovno prekinuta i da će još razmisliti o još nekim stvarima. Nadam se da su shvatili u Upravnom vijeću koliko je ovo protuzakonito'', kazao je bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo.

Ovo je treći pokušaj izbora ravnatelja. Uz smijenjenog Nogala, prijavilo se još dvoje liječnika bolnice, ali i kirurg Klinike za tumore Dragan Korolija-Marinić, bivši pomoćnik ministra zdravlja za vrijeme SDP-ove Vlade, koji se nakon napuštanja te stranke učlanio u Bandićevu, ali je i iz nje izišao u prosincu. Nogalo smatra da se upravo njemu pogoduje: ''Budimo realni, Korolija je jedini njihov kandidat, Korolija zadovoljava njihove apetite, vezano za preuzimanje i sve što će se raditi u budućnosti''.

On na to kaže: ''Pa ne bih to komentirao, ne bih.''

Ali poručuje: ''Ako budem izabran, moji prvi potezi će pokazati koliko mi je stalo do bolnice. Što to znači? Kad budem, ako budem''.

Predsjednica Upravnog vijeća Ana Stavljenić Rukavina za izjave je nedostupna. Iz Grada poručuju da je jutros održan nastavak sjednice Upravnog vijeća te da su obavljeni razgovori sa svim kandidatima. Odluku o novom ravnatelju donijet će u zakonskom roku, a o novoj sjednici obavijestit će na vrijeme.

''Ono što sasvim sigurno svi želimo da i osoblje Srebrnjaka i bolesnici imaju skrb onakvu kakvu zaslužuju'', poručuje pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Gotovo dva mjeseca nakon smjene Bore Nogala ime novog ravnatelja još se ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo