žalila se / Željka Markić mora platiti 15.000 kuna kazne: Kamenim zidom i željeznim vratima ogradila javni put

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Još 2010. kupila je 4600 četvornih metara nekretnina i zemljišta za milijun i 400 tisuća kuna od dubrovačke biskupije

31.1.2020.
20:19
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Željka Markić mora platiti 15.000 kazne. Odlučio je to Upravni sud u Splitu. Razlog je taj što nije uklonila kameni zid i željezna vrata s javnog puta na otoku Šipanu koji je bespravno uzurpirala u sklopu izgradnje vile.

Tijekom postupka je kao dokaz kojim je pokušala dobit odluku u svoju korist priložila i izjavu don Slavka Grubišića, župnika iz Suđurđa na Šipanu koji je prije deset godina aktivno sudjelovao u prodaji nekretnine tvrtki "Sermon" d.o.o. čiji je vlasnik pokretačica inicijative "U ime obitelji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još 2010. kupila je 4600 četvornih metara nekretnina i zemljišta za milijun i 400 tisuća kuna od dubrovačke biskupije. U sklopu rekonstrukcije i uređenja imanja javni je put nelegalno pretvoren u privatni.

Žalila se da je kazna previsoka

Radilo se o starom mlinu i okolnom zemljištu koji je preuređen u skupocjenu vilu s bazenom i igralištem za mali nogomet, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vila se po uređenju iznajmljivala. Nagađalo se da se u njoj skupljaju članovi katoličke organizacije Opus dei.

Donesena je odluka kako se treba ukloniti kameni zid i dvoja željezna vrata s javnog puta. Željka Markić to nije napravila te je kažnjena s 15.000 kuna. Imala je 30 dana da to ukloni. Žalila se da je kazna previsoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bi htio govoriti o meritumu stvari u konkretnom predmetu, jer nije pravomoćan. Osim toga, on će možda biti u razmatranju pred Visokim upravim sudom po žalbi, koji će zauzeti konačno pravno shvaćanje", rekao je predsjednik Upravnog suda u Splitu, Silvio Ćović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo