TKO ĆE IGRATI DAVIS CUP? / Željko Krajan za RTL: 'Hrvatska ide u obranu naslova s najjačim imenima - Čilićem i Čorićem'

Teško je u ovom trenutku reći tko bi od velke trojke bio najbliži osvajanju Wimboldona

10.7.2019.
21:00
VOYO logo

Mnogi su se veliki tenisači poput Juana Martina Del Potra ili Novaka Đokovića nakon osvajanja Davis Cupa povukli iz reprezentacije. Hoće li isto napraviti Marin Čilić uoči novog formata natjecanja u Varaždinu saznao je Marko Vargek koji je u Varaždinu razgovarao s izbornikom Željkom Krajanom.

Hrvatska je u Lilleu upisana zlatnim slovima kao posljednji pobjednik Davis Cupa kakvog poznajemo već 119 godina. Duga tradicija kao da je bačena u vjetar, Davis Cup sada se zove Svjetski teniski kup: turnir 18 reprezentacija u jednom gradu i jednom tjednu, bez one čuvene domaćinske atmosfere. Izbornik aktualnih prvaka dobio je odgovor koji je želio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Krajan otkrio je da Hrvatska ide u obranu naslova s najjačim sastavom, Marinom Čilićem i Bornom Čorićem.

"Ide, za sada ide. Upravo sam se vratio iz Londona prije par dana. Imali smo par razgovora za Davis cup je dobio novi format i nije lako pohvatat sva ta pravila niti njima niti meni", potvrdio je Krajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski teniski kup igra se u Madridu i organizatori su se pobrinuli da dođu najjača imena. 

"Marin i Borna moraju igrati ove godine u Madridu, ako žele igrati Olimpijske igre u Tokyu", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je u finalu Davis Cupa bio sedmi igrač svijeta, a onda se od lošeg ulaska u 2019. nije oporavio. Možda baš i zbog Davis Cupa.

"Treba i njemu dati malo prostora i malo vremena da se sve to slegne. Izgleda kao da je to bilo davno, ali u tenisu to brzo ide. Turniri idu iz tjedna u tjedan, nema toliko vremena za regeneraciju i odmor", napominje Krajan koji je upravo stigao iz Wimbledona u kojem traje nikad izjednačenija borba velike trojke Nadal, Federer, Djokovic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je u ovom trenutku reći tko bi od velke trojke bio najbliži osvajanju Wimboldona. No, po meni je to i dalje Federer".

No Đoković ima Goran Ivanišević faktor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad ga nema u drugom tjednu, no koliko sam čuo, možda se vrati na finale jer mislim i da bi Novaku to puno značilo da ima Gorana uz sebe na klupi".

Dokazao se kao trener i Krajan, u tri godine dvaput je odveo Hrvatsku do finala Davis Cupa. U obranu naslova - Hrvatska kreće u najjačem sastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo