Unutarstranački izbori / Željko Sabo izabran za predsjednika vukovarsko-srijemskog SDP-a

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Sabo je osuđen i proveo je nešto manje od osam mjeseci u zatvoru zbog mita i korupcije 2013. godine

19.10.2018.
9:36
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Na unutarstranačkim izborima SDP-ove županijske organizacije u Vukovarsko-srijemskoj županiji za predsjednika je izabran Željko Sabo, a za potpredsjednike Davor Benić (Vinkovci), Goran Bošnjak (Vukovar) i Željko Džoić iz (Županja), priopćeno je u petak iz SDP-a.

Unutarstranački izbori za predsjednika SDP-a Vukovarsko-srijemske županije trebali su se održati još 30. lipnja, ali je zbog nemogućnosti dogovora o kandidatu i velikih razmoizilaženja unutar vukovarsko-srijemske organizacije odlukom Predsjedništva stranke došlo do njezinog raspuštanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći prijepori pojavili su se oko najavljene kandidature nekadašnjeg vukovarskog gradonačelnika i sadašnjeg predsjednika vukovarskog SDP-a Željka Sabe, na što su još u svibnju prema Predsjedništvu SDP-a reagirali načelnici općina Babine Grede - Josip Krnić, Starih Mikanovaca - Mario Milinković, tadašnji predsjednik županijske organizacije i Tordinaca - Željko Matanović.

Oni su se usprotivili kandidaturi Sabe. Naime, Sabo je bio osuđen i proveo nešto manje od osam mjeseci u zatvoru jer je sredinom 2013. u želji da okupi većinu u vukovarskom Gradskom vijeću, HDZ-ovoj vijećnici Mariji Budimir nudio mjesto članice Nadzornog odbora Borova i dužnost predsjednice Gradskog povjerenstva za europske integracije, uz naknadu kako bi postala vijećnica SDP-a u Gradskom vijeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 U politiku se Sabo vratio u prosincu 2017. kada je izabran za predsjednika vukovarskog SDP-a što nije dobro prihvatio dio tadašnjih članova i odbili su s njim surađivati, a sada je izabran za predsjednika vukovarsko-srijemske organizacije SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo