raskol u Domovinskom pokretu / Žepina za RTL: 'Radujem se istrazi nadležnih tijela. Da se vidi da li sam zlouporabio položaj kao što Škoro tvrdi'

Škorina asistentica Nikolina Brajković tablice ne objašnjava, pogledajte što je za RTL rekla o karticama

6.8.2021.
19:15
VOYO logo

Potpuni raskol u Domovinskom pokretu!  Nakon što je Miroslav Škoro za Večernji List otkrio kako je podnio tri kaznene prijave protiv kolega iz stranke, bivši glavni tajnik Dario Žepina za RTL odgovara na optužbe. Ali i pojašnjava tko je imao uvid u financije i na koji način.

Suradnici postali protivnici

No ni Škoro ne miruje i na društvenim mrežama objavljuje fotografije. Borba za stranku koju je najavio očito je počela, a detalje kaosa na desnici donosi Ivana Ivanda Rožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donedavno najbliži suradnici - postali su ljutiti protivnici.

"Ja mu odgovaram s obzirom da je podnio kaznene prijave, da se radujem istrazi nadležnih tijela koja će utvrditi da li sam ja zlouporabio položaj kao što gospodin Škoro navodi", rekao je Dario Žepina, bivši glavni tajnik Domovinskog pokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Domovinskom pokretu, objašnjava Žepina, nitko nije imao kreditne kartice. Postojale su tri debitne kartice na ime tadašnjeg predsjednika Škore, sadašnjeg vede šefa stranke Maria Radića koji svoju iz banke nikad ni nije podignuo i Žepinina koju je kako kaže - koristio isključivo u svrhe stranke, što je, dodaje, lako provjerljivo.

"Ovdje se cijelo vrijeme prikriva jedna činjenica, a to je da TAM tablice koje dobijete unutar Erste banke je imao samo gospodin Miroslav Škoro i Nikolina Brajković, a one vam omogućuju pristup glavnom računu odnosno plaćanje računa", izjavio je Žepina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škorina asistentica Nikolina Brajković tablice ne objašnjava, za RTL o karticama samo je kratko poručila:

"Ja sam zatražila potvrde iz banke iz kojih je vidljivo da ja nikada nisam imala nikakvu karticu, a g. Škoro svoju nikada nije podigao u poslovnici u Masarykovoj u Zagrebu. Karticu je imao i njome se koristio samo g. Žepina", izjavila je Nikolina Brajković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
drama se nastavlja /

Radić odgovorio Škori: 'Ne bih ništa posebno govorio, valjanje u blatu nije moja disciplina'; Domovinski pokret oglasio se i na Facebooku

Image
drama se nastavlja /

Radić odgovorio Škori: 'Ne bih ništa posebno govorio, valjanje u blatu nije moja disciplina'; Domovinski pokret oglasio se i na Facebooku

Obračun na društvenim mrežama

Miroslav Škoro pak od kamera se i dalje skriva. I obračunava se preko društvenih mreža:

''Kažu neki da nisu imali uvid u račun DP-a. Svaki dan su dobivali izvode. Evo i dokaza'', napisao je Škoro u Facebook statusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografija pokazuje izvod računa koji se dostavljao na tri adrese - među kojima je i Žepinina.

Što se to događa s Miroslavom Škorom - rijetki iz stranke žele uopće komentirati. Krešimir Bubalo ovo vidi kao potez bombaša samoubojice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"17.7. 2021. Miroslav Škoro je napisao u grupi koja se zove Klub zastupnika Domovinskog pokreta da je financijska situacija loša u stranci što je bio razlog da odem u računovodstvo da pokušam doći do stanje, nisam uspio do svega doći jer puno te dokumentacije gospodin Škoro nije dostavljao. Ono što sam zatekao informirao sam predsjedništvo'', rekao je Krešimir Bubalo, član predsjedništva Domovinskog pokreta.


Je li Škoro doista na račun stranke plaćao skupocjene poklone bliskoj suradnici, koliko je vina i na koji način naručeno stranci - Žepina tvrdi da ne zna - jer njegovog parafa na tim računima nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Miroslavom Škorom posljednji put čuo se - dodaje - dva tjedna prije ostavke.

"Ja sigurno ne bi otišao na godišnji odmor da sam znao da će čovjek podnijeti ostavku tako da onaj faktor iznenađenja, on je doslovce bio, tako da mi to nismo odglumili - to je doista bilo. Isto kao ono lamatanje tjedan dana sjednice predsjedništva, zašto on kao predsjednik stranke nije sazvao predsjedništvo i na njemu podnio ostavku", rekao je Žepina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unutarstranačka priča u kojoj se promovirao moral, domoljublje i obitelj na kraju se pretvorilo u međusobne obračune u kojemu je glavni fokus na optužbama, preljubima i sukobu interesa.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo