MIHALINEC PORUČIO PREMIJERU / Žestoki odgovor Plenkoviću: 'Samo bolesni umovi mogu pomisliti da smo instrument promjene vlasti'

Image
Foto: PIXSELL

Iako je premijer da nas poziva na sastanak, mi taj poziv nemamo, kazao je Mihalinec

22.11.2019.
10:55
PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec, na današnjoj konferenciji za medije obrazovnih sindikata, koji su već 30 dana u štrajku, odbacio je navode premijera Andreja Plenkovića s današnje sjednice Vlade da su instrument za rušenje vlasti u Hrvatskoj.   

"Dolazeći ovamo čuli smo da Vlada s nama nastavlja dijalog i da nas premijer poziva na sastanak. Ja ću vas pitati - imate li vi taj poziv? Mi nemamo. Onda je to vjerojatno jednaki poziv kao i prethodnih 29 dana, jer gotovo svakog dana štrajka smo dobili takav poziv. Očekujemo službeni poziv premijera na sastanak i na sastanak ćemo se odazvati. Danas, sutra, prekosutra... Jedino u ponedjeljak se ne možemo odazvati nakon 14 sati, kad završi prosvjed", kazao je Mihalinec, a potom se obrušio na navode premijera Plenkovića da je štrajk inspiriran predizbornom kampanjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik Vlade nas je doveo u ovo vrijeme u štrajk"

"Odbijamo svaku pomisao i insinuaciju da su naši zahtjevi, zahtjevi za promjenu vlasti u Hrvatskoj. To samo bolesni umovi mogu pomisliti. Ušli smo u izbornu kampanju, ali mogli smo to i ranije riješiti. Predsjednik Vlade nas je doveo u ovo predizborno vrijeme. On je isplanirao da će tada biti prosvjed. Odbijamo svaku pomisao da iza nas stoji politika ili da smo instrument neke politike", kazao je Mihalinec i dodao da oni jedino zastupaju zaposlene u odgoju i obrazovanju, a ne nikakvu politiku.

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na navode premijera i ministara da se povećanjem osnovice rješavaju njihovi zahtjevi.  

"Još uvijek, nakon 30 dana štrajka, u Vlada misle i vjeruju da će zaostajanje plaća u obrazovanju riješiti s povećanjem osnovice. Svatko već zna koja je razlika između koeficijenta i osnovice", kazao je Mihalinec i dodao je da na pregovore o osnovici idu njihovi kolege iz drugih sindikata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na prvom sastanku o osnovici smo ministre pitali hoćemo li razgovarati o zaostajanju plaća u odgoju i obrazovanju i koeficijentima, ali oni su rekli da to nije taj sastanak", kazao je Mihalinec. 

Ana Tuškan iz Sindikata hrvatskih učitelja poručila je premijeru, koji je na sjednici Vlade opći štrajk u osnovnim i srednjim školama nazvao nepotrebnim i nekorektnim, da zaposleni u obrazovanju nisu problem, nego rješenje te ga je pozvala na preuzimanje odgovornosti i rješavanje problema zbog kojih oni štrajkaju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za veliki prosvjed traži se "autobus više"

Sindikalni čelnici također su najavili veliki prosvjed u organizaciji obrazovnih sindikata pod geslom "Hrvatska mora bolje" u ponedjeljak, 25. studenog, na Trgu bana Jelačića u 12 sati i 5 minuta.

Sindikalci očekuju dolazak velikog broja sindikalnih članova, ali i građana koji ih podupiru. Najavili su dolazak pedesetak autobusa punih prosvjednika iz cijele Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Broj onih koji nas podupiru povećava se iz dana u dan, a očekujemo da će Trg bana Jelačića biti dovoljno velik za broj ljudi koji će nas podržati na prosvjedu", rekao je Mihalinec ustvrdivši da se traži "autobus više".

Prema sindikalnim podacima, odaziv štrajku u srednjim školama danas je na razini od 88 posto, dok je jučer u osnovnim školama štrajkalo 94 posto sindikalnih članova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike