Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
MIHALINEC PORUČIO PREMIJERU

Žestoki odgovor Plenkoviću: 'Samo bolesni umovi mogu pomisliti da smo instrument promjene vlasti'

Iako je premijer da nas poziva na sastanak, mi taj poziv nemamo, kazao je Mihalinec

Image
Foto: PIXSELL
Vijesti.hr, Hina/ 22.11.2019. u 10:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec, na današnjoj konferenciji za medije obrazovnih sindikata, koji su već 30 dana u štrajku, odbacio je navode premijera Andreja Plenkovića s današnje sjednice Vlade da su instrument za rušenje vlasti u Hrvatskoj.   

"Dolazeći ovamo čuli smo da Vlada s nama nastavlja dijalog i da nas premijer poziva na sastanak. Ja ću vas pitati - imate li vi taj poziv? Mi nemamo. Onda je to vjerojatno jednaki poziv kao i prethodnih 29 dana, jer gotovo svakog dana štrajka smo dobili takav poziv. Očekujemo službeni poziv premijera na sastanak i na sastanak ćemo se odazvati. Danas, sutra, prekosutra... Jedino u ponedjeljak se ne možemo odazvati nakon 14 sati, kad završi prosvjed", kazao je Mihalinec, a potom se obrušio na navode premijera Plenkovića da je štrajk inspiriran predizbornom kampanjom.

"Predsjednik Vlade nas je doveo u ovo vrijeme u štrajk"

"Odbijamo svaku pomisao i insinuaciju da su naši zahtjevi, zahtjevi za promjenu vlasti u Hrvatskoj. To samo bolesni umovi mogu pomisliti. Ušli smo u izbornu kampanju, ali mogli smo to i ranije riješiti. Predsjednik Vlade nas je doveo u ovo predizborno vrijeme. On je isplanirao da će tada biti prosvjed. Odbijamo svaku pomisao da iza nas stoji politika ili da smo instrument neke politike", kazao je Mihalinec i dodao da oni jedino zastupaju zaposlene u odgoju i obrazovanju, a ne nikakvu politiku.

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Osvrnuo se i na navode premijera i ministara da se povećanjem osnovice rješavaju njihovi zahtjevi.  

"Još uvijek, nakon 30 dana štrajka, u Vlada misle i vjeruju da će zaostajanje plaća u obrazovanju riješiti s povećanjem osnovice. Svatko već zna koja je razlika između koeficijenta i osnovice", kazao je Mihalinec i dodao je da na pregovore o osnovici idu njihovi kolege iz drugih sindikata.

Upravo se čita

Image
DRUGI CIKLUS

Nakon vaganja u 'Životu na vagi': Željka i Anja su izgubile najviše na vaganju, a Marija napustila show

"Na prvom sastanku o osnovici smo ministre pitali hoćemo li razgovarati o zaostajanju plaća u odgoju i obrazovanju i koeficijentima, ali oni su rekli da to nije taj sastanak", kazao je Mihalinec. 

Ana Tuškan iz Sindikata hrvatskih učitelja poručila je premijeru, koji je na sjednici Vlade opći štrajk u osnovnim i srednjim školama nazvao nepotrebnim i nekorektnim, da zaposleni u obrazovanju nisu problem, nego rješenje te ga je pozvala na preuzimanje odgovornosti i rješavanje problema zbog kojih oni štrajkaju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Za veliki prosvjed traži se "autobus više"

Sindikalni čelnici također su najavili veliki prosvjed u organizaciji obrazovnih sindikata pod geslom "Hrvatska mora bolje" u ponedjeljak, 25. studenog, na Trgu bana Jelačića u 12 sati i 5 minuta.

Sindikalci očekuju dolazak velikog broja sindikalnih članova, ali i građana koji ih podupiru. Najavili su dolazak pedesetak autobusa punih prosvjednika iz cijele Hrvatske.

"Broj onih koji nas podupiru povećava se iz dana u dan, a očekujemo da će Trg bana Jelačića biti dovoljno velik za broj ljudi koji će nas podržati na prosvjedu", rekao je Mihalinec ustvrdivši da se traži "autobus više".

Prema sindikalnim podacima, odaziv štrajku u srednjim školama danas je na razini od 88 posto, dok je jučer u osnovnim školama štrajkalo 94 posto sindikalnih članova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Vijesti.hr, Hina/ 22.11.2019. u 10:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
svjetski dan učitelja

Objavljena lista 513 najboljih nastavnika u Hrvatskoj. Provjerite je li među njima i netko koga znate

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba