POMOĆ U JAVNOM PRIJEVOZU / ZET kroz mobilne aplikacije: Sve informacije o voznom redu, kontrolorima, prometu

Niti jednu aplikaciju nije napravio ZET već mladi entuzijastični ljudi koji su željeli što brže saznati bilo kakve promjene u prometu

28.4.2017.
14:08
VOYO logo

Od sada pomoću četiri mobilnih aplikacija moguće je saznati sve potrebne informacije o javnom prijevozu. Jedna aplikacija obaviještava korisnika kada dolazi tramvaj na stanicu, druga omogućuje prijavu poteškoća u prometu, ali i nudi sve najnovije vijesti iz ZET-a. Treća prikazuje sve tramvajske linije, dok četvrta obaviještava švercera gdje se nalazi kontrola, piše Jutarnji list.

Niti jedna nije napravljena od strane ZET-a, pogotovo ne ona za kontrolu, nego su sve napravili mladi entuzijasti. Jedna aplikacija je privukla posebnu pozornost, a to je ZET info koju je napravio Leon Tuček, učenik četvrtog razreda 15. gimnazije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedostajala mi je jedna takva aplikacija koja će mi javiti bilo kakve promjene u prometu, a kako nije postojala ni jedna, onda sam odlučio napraviti svoju. Prvo sam ju koristio samo za sebe, a onda sam shvatio da je mogu podijeliti s drugima", priča Tuček.

Aplikacija obavještava korisnika o promjenama u voznom redu, pronalazi najbližu rutu do stanice i odredišta, a i nudi informacije o dolasku tramvaja na stanicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prošloj INOVA-i, sajmu inovacija, njegova aplikacije osvojila je zlatnu medalju.

"Ponekad mi se znaju javiti osobe koje misle da ja stvarno radim za ZET, pa mi se žale na neke probleme u prometu. U početku sam im odgovarao da moja aplikacija ne pripada ZET-u, ali sam kasnije već sam odgovarao na njihove probleme ako bih znao odgovor", priča Tuček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leonova aplikacija nije jedina koja nosi predznak ZET-a. U Google trgovini, piše Jutarnji list, može se skinuti i aplikacija ZETApp, putem koje korisnik može saznati kada dolazi sljedeći tramvaj ili bus te pretraživati dnevni i noćni vozni red. Sličnu funkciju ima i aplikacija Zagreb Tram. Ona pronalazi lokaciju korisnika i vodi ga do najbliže tramvajske stanice, a ujedno nudi pregled i prikaz svih tramvajskih i autobusnih linija.

Aplikacija ZET kontrola, javlja gdje se u kojem trenutku nalaze kontrolori, ali  ona nije stalno dostupna u virtualnoj trgovini, nego se pojavljuje s vremena na vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo