'Nisi sama - ideš s nama' / Zigman se pridružio humanitarnoj akciji, pridružite se i vi! Pomozimo ženama oboljelima od raka

Dolazak taksija nekima je od životne važnosti - jer tako idu na kemoterapiju

4.12.2019.
18:50
VOYO logo

11 tisuća žena na godinu oboli od neke vrste raka, a čak polovina ih, prema posljednjim podacima, umire. Najviše od raka dojke. Kako bi se oboljele žene osnažile, ponovno je pokrenuta kampanja "Nisi sama, ideš s nama" u kojoj se oboljele besplatno taksijem voze na kemoterapiju i poslije natrag kući.

Dolazak taksija nekima je od životne važnosti - jer tako idu na kemoterapiju. "U 4. mjesecu mi je dijagnosticiran karcinom dojke. I prvi put i drugi put sam si sama napipala kvržicu i znala sam da to nije dobro", kazala je Zagrepčanka Đurđica Vuković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put prije 13 godina, sada se rak vratio. Inače Đurđica živi u Sesvetama pa joj je odlazak u Zagreb na terapiju i zračenje izgledao kao nepremostiv problem. "Ideš s kemoterapije gdje jedva čekaš da dođeš doma da si legneš jer će ti kroz nekih sat-dva nastupiti ona mučnina, povraćanje i tako dalje", kaže Vuković. 

Odrađeno više od 6000 vožnji taksijem

Za nju, i još 210 oboljelih žena, posljednjih godinu i pol tu je bila akcija "Nisi sama, ideš s nama" u kojoj je odrađeno više od 6000 vožnji Radio Taksijem Zagreb do bolnica i natrag. Ponekad ih vožnjom počaste i sami taksisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što više pozitive i na taj način im bar malo pomoći i uljepšati taj dan", rekao je vozač taksija Marko Sinković.

Osim donacijama, za besplatne vožnje ovaj se put novac prikuplja i prodajom majica Jurja Zigmana. Kolekciji svjetski poznatih korzeta i haljina koje nose pjevačice Nicky Minaj, Rita Ora i Cardi B, od danas se pridružuju i odjevni komadi posvećeni nešto drukčijim zvijezdama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zamislio sam pozitivnu ženu..."

"Zamislio sam tu jednu pozitivnu ženu koja ide na taj svoj put koji ne mora uvijek biti kako ljudi misle negativan, nego može imati super kraj, pozitivan. Imamo tu ženu koja je sva 'fashion', ide u štiklama na tu terapiju, u jednom kabrioletu", rekao je modni dizajner Juraj Zigman

U udruzi koja je sve pokrenula neće stati dok vožnja taksijem ne uđe u obveznu policu zdravstvenog osiguranja, što je u većini zapadnoeuropskih zemalja uobičajeno. "Idete na liječenje, dođete autobusom i sad trebate se dovesti do bolnice. Većina tih žena ili nema potporu obitelji ili nema financijskih mogućnosti da si plati taksi", kazala je predsjednica Udruge "Nismo same" Ivana Kalogjera

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đurđica je danas dobro i kao većina ovih žena, prepuna pozitive. "Meni to što sam ostala bez kose apsolutno ništa ne znači. Ako netko mene sa strane gleda drugim očima.... E sad, jedna cica je manja, druga veća, to je njegov problem, nije moj. Jer ja ne gledam tako na ljude", kaže Vuković.

Novac za vožnju po novu dozu lijeka prikuplja se sve do 28. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAPOMENA:

Humanitarnoj akciji mogu se pridružiti svi građani, i to od 4. prosinca do 28. veljače 2020., a svi koji to žele, mogu se pridružiti kupnjom majice (130 kuna) ili hudice (280 kuna), ali i ogrlice s novim zaštitnim znakom kampanje (70 kuna) koje je po Zigmanovom dizajnu izradila Lolina kućna manufaktura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve artikle moguće je naručiti putem e-maila info@nismosame.com, Facebook stranice udruge ili kupiti izravno na štandu u Avenue Mallu od 18. do 22. prosinca. 

Donaciju je moguće uplatiti i na račun udruge IBAN: HR5524020061500066693

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo