na potezu ministrica / Žigosanje na nastavi: Ravnatelj škole u Zadru neće dobiti otkaz, školski odbor odbio zahtjev inspekcije

Image
Foto: Dino Stanin/Pixsell

Riječ je o školi u kojoj je učenici prvog razreda srednje škole, upaljačem, kolega na nastavi žigosao slovo "u"

6.3.2019.
17:06
Dino Stanin/Pixsell
VOYO logo

Školski odbor zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole u Zadru nije smijenio ravnatelja škole Jozu Dragića zbog slučaja žigosanja kako je predložio prosvjetni inspektor.

Kako saznaje Radio Zadar, odbor se sastao u utorak te jednoglasno odbio prijedlog o smjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Školski odbor nije prihvatio prijedlog prosvjetnog inspektora da se ravnatelj razriješi, ta je odluka bila jednoglasna. To je bilo u okviru od 15 dana koji je zakon predvidio da se školski odbor mora očitovati i postupiti ili ne postupiti prema prijedlog inspektora. Sada je na potezu viša instanca. Zakon predviđa da u tom slučaju ministar može, ako smatra opravdanim, i sam razriješiti ravnatelja", rekao je pročelnik Odjela za obrazovanje Zadarske županije, Ivan Šimunić.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, riječ je o školi u kojoj je prije mjesec dana učenici prvog razreda srednje škole, užarenim upaljačem, kolega na nastavi žigosao slovo "u", a ravnatelj škole Jozo Dragić rekao kako je riječ o dječjoj igri.

Prosvjetna inspekcija obavila je nadzor te je školskom odboru upućen prijedlog za razrješenje ravnatelja, dok je za dva zaposlenika predloženo izdavanje pisanog upozorenja uz mogućnost otkaza ugovora o radu. Inspekcijskim nadzorom utvrđene su i druge nepravilnosti u radu ustanove zbog čega je škola dobila novčanu kaznu, a izrečene su joj i naredbe za ispravljanje propusta i nepravilnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo