VREMENSKA PROGNOZA DUNJE MAZZOCCO DRVAR / Zima glasno pokucala na vrata: 'Oni jako osjetljivi na hladnoću mogli bi imati problema'

Prosinac pokazuje pravo lice i u dijelovima Hrvatske temperatura je ispod nule

4.12.2019.
21:04
VOYO logo

Hladno se vrijeme nastavlja, kako i priliči prosincu. U nizinama većinom tmurno uz temperaturu oko nule, u gorju vedro uz večernji pad temperature i do minus četiri. Na nebu iznad obalneHrvatske noćas će se lijepo vidjeti zvijezde, no s obzirom na to da bura još nije svuda prestala, bit će ipak prehladno za boravak na otvorenom.

U četvrtak ujutro još malo hladnije nego danas, na kopnu između minus osam i minus tri, većinom uz maglu. I u sjevernom je primorju ponegdje moguć slab mraz, prije svega u Istri u oko Rijeke, odnosno u područjima gdje će bura oslabjeti već tijekom noći. Na kopnu će se poslijepodne magla i oblaci većinom razići i temperatura će se podignuti nekoliko stupnjeva iznad nule. Na obalu će se pak navući malo oblaka s mora, a uz slab levant i jugo bit će znatno ugodnije nego danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz jugo i biometeorološke prilike će se ponovno pokvariti pa uživajte u prvom dijelu četvrtka u kojem bi probleme vezane uz vrijeme mogli imati samo oni osjetljivi na hladnoću i maglu! A gdje je u Hrvatskoj temperatura bila ispod nule?

Nije na mnogo mjesta, ali ipak pruža neku nadu da će prosinac doista pokazati pravo zimsko lice. Studeni je dan na Plitvicama i u nekim gradovima sjeverne Hrvatske gdje se cijeloga dana zadržalo tmurno. Ni na ledeni dan - onaj u kojem se temperatura makar nakratko spusti ispod minus deset - možda nećemo dugo čekati jer će već u četvrtak ujutro biti još malo hladnije nego danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kopnu većinom od minus osam do minus tri, a slaboga jutarnjeg mraza bit će ponegdje u primorju, prije svega u Istri i oko Rijeke, odnosno u područjima gdje će bura oslabjeti već tijekom noći. U Dalmaciji će dojamhladnoće i dalje biti pojačan zbog umjerene bure. Na kopnu maglovito, a magla će se prijepodne polako izdići u niske tmurne oblake. Na moru sunčano, a nešto oblaka bit će nad otocima.

Poslijepodne će se u središnjoj Hrvatskoj magla razilaziti, a rijetka su područja gdje će ostati oblačno. Bez vjetra, najviša temperatura oko dva Celzijeva stupnja. Na istoku zemlje bit će područja u kojima će se cijeloga dana zadržati tmurno i to će najvjeorjatnije biti Posavina. Drugdje će se oblaci raskidati, a najviše sunca izgledno je u Podunavlju i Baranji. O suncu će, naravno, ovisiti i porast temperature, no sve će se zadržavati u granicama od oko tri stupnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jugu ugodnije nego danas, prije svega zato što će bura stati, a zapuhat će slab do umjeren levant i jugo. Oblaci s mora još će se malo primaknuti obalnom području, a navečer se već navući nad cijelu Dalmaciju. U Istri i na Kvarneru sunčano uz umjeren porast naoblake, a u gorju sve manje oblaka i sve više popodnevnog sunca. U početku još mjestimice umjerena bura, a prema večeri okretat će na levant, na otvorenom, jugo. I dalje hladno, ali ipak malo ugodnije nego danas.

Idućih dana bit će toplije, osobito u subotu koja će imati i najviše sunčanih sati, ali i nešto izraženiji jugozapadnjak. Do nedjelje većinom suho iako je malo kiše moguće ponegdje u gorju, osobito u Lici. Novi tjedan ponovno kišniji, već u ponedjeljak očekuje se prva oborinskaepizoda, a uz umjereno zahladnjenje možda u gorju opet padne i malo snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na obali pogoršanje stiže već u petak, jugo i povremeni pljuskovi. Promjenjivo se nastavlja i sljedećih dana, a najviše kiše past će u ponedjeljak, osobito na sjevernome dijelu. O tome ćemo svakako detaljnije govoriti sljedećih dana, a sada još jednom upozorenje na sutrašnju maglu u unutrašnjosti. Budite oprezni, vidljivost će mjestimice biti samo nekoliko desetaka metara!

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo