snijeg pada i na sljemenu / Zima ne odustaje: Kaos zbog snijega na autocesti Zagreb-Rijeka, dogodile se četiri nesreće

Promjena vremena donijela je i probleme na cestama diljem Hrvatske

18.3.2019.
13:50
VOYO logo

Snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru, mjestimice i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2 (od 11:20 sati) i staru cestu kroz Gorski kotar - DC3. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i za teretna vozila s priključnim vozilom (zimski su uvjeti i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolnici su mokri i skliski u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku.

"Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme", poručili su iz HAK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesreće na autocesti A6

Zimski uvjeti na cesti uzrokovali su četiri prometne nesreće na autocesti A6 Zagreb-Rijeka kod tunela Sleme. Policija je potvrdila kako je do prometnih nesreća došlo zbog snijega. Prema prvim informacijama nema ozlijeđenih, pišu 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg pada i na Sljemenu

Da zima misli ozbiljno dokazuje i snijeg koji već neko vrijeme pada i na Sljemenu. Kako se može vidjeti na fotografijama koje su objavili na Facebook stranici Crometeo, snijeg je poprilično napado.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uključen meteoalarm za cijelu zemlju.

Već oko podneva temperatura zraka je bila u većini središnje i istočne Hrvatske i za oko 10 °C niža nego u nedjelju, pri čemu će dodatni osjećaj hladnoće pojačavati sjeverni i sjeveroistočni vjetar, dok će se u južnijim krajevima još veći dio dana zadržati relativno toplo. No gotovo će posvuda do kraja dana pasti barem malo kiše, a ponegdje su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, pa i olujno nevrijeme, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju, gdje će mjestimice već oko podneva te još češće kasnije - padati i snijeg.

Uključen je meteoalarm za cijelu zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo