ništa ne prepuštaju slučaju / Živi zid podnio kaznenu prijavu zbog zbog namještenih natječaja u gradskoj upravi Vukovara

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Riječ je o natječaju koji je Grad Vukovar raspisao u travnju za prijam u radni odnos više osoba s ciljem popune pojedinih odjela u gradskoj upravi

30.6.2015.
20:08
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Članovi Živog zida predvođeni predsjednikom Ivanom Viliborom Sinčićem, predali su u utorak Državnom odvjetništvu u Vukovaru kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja koji su, kako tvrde, raspisali i proveli natječaje za posao u gradu Vukovaru počinivši zlouporabe položaja i ovlasti, nezakonitog pogodovanja i trgovanja utjecajem.

Riječ je o natječaju koji je Grad Vukovar raspisao u travnju za prijam u radni odnos više osoba s ciljem popune pojedinih odjela u gradskoj upravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Živi zid došao je do saznanja da se pripremaju, raspisuju te provode fiktivni natječaji kako bi se određenom broju ljudi osigurala materijalna korist u vidu zapošljavanja", izjavio je novinarima Ivan Vilibor Sinčić.

Po njegovim riječima, uz kaznenu prijavu priloženi su i ispisi s društvenih mreža i foruma u kojima je 15 dana prije objave natječa već bilo vidljivo tko je trebao biti zaposlen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako je Živi zid upozorio još početkom lipnja da su na radna mjesta u Gradu Vukovaru primljeni podobni kadrovi, ustvrdivši da među novozaposlenima u gradskoj upravi ima i članova Mladeži HDZ-a te članova obitelji Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava tada je odbacio prozivke Živog zida, naglasivši kako je riječ o neosnovanom privlačenju pažnje te poručio da su sva zapošljavanja u gradskoj upravi obavljena u skladu sa zakonom i maksimalno transparentno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo