Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
nova poskupljenja

Život u Hrvatskoj postaje sve skuplji: Očekuje nas novi val poskupljenja

Od sljedeće godine im prijeti i novo poskupljenje električne energije i plina, a već krajem ove godine mogli bi dobiti veće račune za odvoz smeća

Image

Trgovina, Kupovina, Dućan

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Vijesti.hr/ 4.7.2018. u 15:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Poskupljenje goriva u ovoj godini znatno je ispraznilo novčanike hrvatskih građana, a uz to rastu i cijene hrane te se najavljuju nova poskupljenja. Tako će, po svemu sudeći, poskupjeti i participacija za zdravstvene usluge, a u Zagrebu će primjerice od kolovoza cijene parkiranja u nekim zonama biti veće čak 100 posto.

Život u Hrvatskoj postaje sve skuplji i građani sve više novca moraju izdvajati za svoje osnovne potrebe. Od sljedeće godine im prijeti i novo poskupljenje električne energije i plina, a već krajem ove godine mogli bi dobiti veće račune za odvoz smeća.

Tomislav Ćorić zajamčio je da do poskupljenja električne energije sigurno neće biti u sljedećih devet do 10 mjeseci. Istaknuo je kako, u drugom dijelu 2019., moglo doći do  povećanja naknade za obnovljive izvore energije, i to za jednu od dvije lipe po kilovatsatu (kWh), prenosi 24 sata. S obzirom na to da je mjesečna prosječna potrošnja kućanstva u Hrvatskoj 292 kWh, to znači da bi mjesečni račun za struju mogao biti veći za tri do šest kuna.

Ako cijene nafte pa time i plina na svjetskom tržištu ostanu na sadašnjim visokim razinama ili se čak i povećaju do 1. travnja sljedeće godine, kad će se određivati cijena plina za sljedeću energetsku godinu, očekivati je povišenje cijene i tog energenta. Od studenog ove godine pak trebao bi napokon zaživjeti sustav odvojenog skupljanja otpada, što će dovesti do povećanja cijene odvoza smeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ćorić je poručio i da se cijena odvoza temelji na miješanom komunalnom otpadu te, ako građani razvrstavaju svoj otpad, taj rast cijene neće biti značajniji, prenosi 24 sata.

Vijesti.hr/ 4.7.2018. u 15:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
podaci evisitora

U Hrvatskoj trenutno boravi 1,1 milijun turista: Ovo je pet najpopularijih destinacija

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba