PLENKOVIĆ GA RAZRIJEŠIO / Životni put Milana Kujundžića: Od bauštelca do ministra smijenjenog zbog imovinske kartice

Smjenu je izbjegao najmanje dvaput, svaki put je preživio zahvaljujući tankoj parlamentarnoj većini

28.1.2020.
22:55
VOYO logo

"Jedan svećenik u bolnici vrijedi više od 20 liječnika", izjavio je Milan Kujundžić za kojeg su mnogi govorili da u javnom nastupu i sam podsjeća na svećenika. Gastroenterolog koji je izjave volio začiniti latinskim poslovicama htio je biti i predsjednik države.

Protukandidatima, Ivi Josipoviću i Ivanu Sinčiću svojedobno je rekao da je zabrinut za njihovo psihičko zdravlje, ali od svih njegovih prepirki najpoznatija je ona s Andrijom Hebrangom kojeg je tužio jer ga je Hebrang prozvao - lažnim braniteljem.

Milan Kujundžić rođen je u Ivanbegovini, selu kraj Imotskog u kojem drugo prezime ne postoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magisterij medicine obranio je u Zagrebu nakon čega je, tvrdi, radio na baušteli u Njemačkoj, a dodatno se školovao i u američkoj Oklahomi.

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugogodišnji sudski spor s Andrijom Hebrangom upravo je nastao zbog odlazaka u inozemstvo. Hebrang ga je optužio da je lažni branitelj te da si je pripisao 268 dana staža, a da fronta nije vidio.

Član je HDZ-a već gotovo 30 godina, a pokušao je postati i njezinim predsjednikom 2012. godine, uz moto da želi "ozdraviti bolesni HDZ".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od protukandidata bio mu je Tomislav Karamarko koji je pobijedio Kujundžića u drugom krugu. Zbog toga se Kujundžić iščlanio iz HDZ-a i osnovao stranku: Hrvatsku zoru stranke naroda. 

Kandidirao se i za predsjednika Republike. Tada aktualnog predsjednika Ivu Josipovića optužio je za plagijat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nije prošao u drugi krug, dobio je 6 posto glasova. Dvije godine kasnije ulazi u Plenkovićevu vladu, a u komunikaciju s novinarima uvodi starogrčki, latinski i filozofiju.

Smjenu je izbjegao najmanje dvaput. Svaki put je preživio zahvaljujući tankoj parlamentarnoj većini. Zbog njega se Ministarstvo zdravstva gađalo jajima, pokretali su se prosvjedi zbog mnogih propusta u zdravstvu. Na kraju, ni imovinska kartica nije presudila, presudio je koronavirus. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo