Najbolja ponuda? / Zlatni rat žele dati u koncesiju tvrtki bez zaposlenih i prihoda

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Vijećnici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske danas glasaju o davanju koncesije u trajanju od 15 godina za najpoznatiju hrvatsku plažu Zlatni rat u Bolu.

18.4.2017.
8:30
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Najpovoljnijeg ponuđača na natječaju za davanje plaže Zlatni Rat u koncesiju je tvrtka Sport B iz Zagreba, osnovana 2013. godine, kojoj je osnivač je Davor Matijević, a direktor Božo Krmek.

Kako piše Index.hr, uvidom u podatke Sudskog registra, FINA-e i transparentno.hr, radi se o tvrtki koja nema ni zaposlenih niti prihoda, te koja je 2015. imala 600 kuna rashoda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Pozitivna priča iz Bola koji bilježi sjajne turističke podatke: nezaposlenosti nema, tko želi raditi - posao ima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na natječaju nisu prošle molbe tvrtke Grabov rat Općine Bol, niti tvrtke Kamen sreće iz Bola zbog nedovoljne dokumentacije, dok su Sport B i Auro Bol iz Velike Gorice pozvani da dopune dokumentaciju, budući da su uočene razlike u obračunu investicijskog ulaganja i promjenjivog dijela koncesijske naknade

Stručno tijelo za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru  je zatim ocijenilo da je prihvatljiva ponuda tvrtke Sport B, koja je "uz stalni dio koncesijske naknade od 1,85 milijuna kuna ponudila milijun kuna više za promjenjivi dio naknade i ukupno investicijsko ulaganje od 72,6 milijuna kuna", dakle gotovo 20 milijuna kuna više od Auro Bola, kako objašnjava Index

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova je odluka podignula na noge ne samo stanovnike Bola, već i političare. Mostov zastupnik Miro Bulj pozvao je da se natječaj ponovi zbog te sumnjive odluke povjerenstva, a SDP će navodno tražiti skidanje te točke s dnevnog reda Županijske skupštine, prenosi Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo