Vršnjačko nasilje u Omišlju / Zlostavljani dječak u katastrofalnom stanju: Dobio tablete za spavanje, na spomen škole kreću mu suze...

Razmirice među dječacima traju posljednje dvije godine, ali ova je situacija nadišla obične dječje razmirice

27.2.2019.
21:00
VOYO logo

Jučer smo izvijestili o vršnjačkom nasilju na Krku. 9-godišnjak je napao vršnjaka iz trećeg razreda škole u Omišlju koji je pak završio u bolnici. 

Novinarka RTL-a, Maja Brkljača, koja je priču i otkrila, javila se s novim detaljima.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tokom današnjeg dana više je puta razgovarala s dječakovim roditeljima. Oni kažu da je noć bila katastrofalna do te mjere da su ga jutros vodili liječniku koji mu je prepisao tablete, na biljnoj bazi, za spavanje. Dječak je preko dana bio nešto bolje, a na spomen škole kreću mu suze. 

Jedno je sigurno, do kraja tjedna ovaj devetogodišnjak neće na nastavu, baš kao i njegova sestra blizanka koja je u popriličnom strahu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ministarstva su nam potvrdili kako je ministrica osobno upoznata sa slučajem i kažu nam kako je ministarstvo Osnovnoj školi u Omišlju na raspolaganje stavilo sve službe za stručnu pomoć, ukoliko ona bude potrebna.

Za sada iz škole nisu zatražili angažiranje kriznog tima. Nakon što smo jučer objavili ovu vijest, društvene mreže su naprosto eksplodirale. Roditelji ozljeđenog dječaka zato apeliraju da se strasti smire. Protiv su javnog linča koji se pokrenuo protiv školske pedagoginje koja nije prepoznala upozorenje dječaka da će biti napadnut. Kažu, zakazao je cijeli školski sustav, nije samo do pedagoginje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razmirice među ovim dječacima traju posljednje dvije godine. Roditelji su svjesni kako on nije savršen, kako nije zlatno dijete, nije najbolji na svijetu, da je on običan nestašan devetogodišnjak, ali jednostavno ovog su puta morali reagirati jer je ova situacija nadišla obične dječje razmirice.

Sada treba sjesti za stol, dakle očekuje se da će djelovati sve službe uključene u ovu priču, da će naći nekakav zajednički jezik i stvoriti sigurno i mirno okruženje jer ova dva dječaka za koji dan sjest će u istu učionicu, u iste školske klupe, koje će morati dijeliti do kraja osnovne škole.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo