U POTRAZI / Zna li Bačić tko bi trebao biti Jelenićev nasljednik? 'Sada na razini Vlade vrlo brzo treba donijeti odluku'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

U ovakvim je okolnostima jasno da je ostavka jedino rješenje, kazao je Bačić

19.2.2020.
21:24
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić rekao je u srijedu u Varaždinu da je ostavka Dražena Jelenića na dužnost glavnog državnog odvjetnika jedino rješenje u ovim okolnostima.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovakvim je okolnostima jasno da je ostavka na mjesto glavnog državnog odvjetnika jedino rješenje, a to je i on sam rekao jer njegov opstanak na toj dužnosti bi opterećivao rad glavnog državnog odvjetnika”, rekao je Bačić komentirajući Jelenićev potez nakon što je javno priznao da je član masonske lože. 

Bačić je dodao da će se sada na razini Vlade vrlo brzo trebati donijeti odluka o predlaganju novog kandidata za glavnog državnog odvjetnika te kazao da u ovom trenutku nema informaciju o tome tko bi to mogao biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li se provesti sigurnosna provjera novog kandidata, odgovorio je da je pristaša da se za imenovanja na bilo kakvu dužnost na državnoj razini provode sigurnosne provjere "kako se neke stvari ne bi događale".

Bačić smatra kako su političari, pa i glavni državni odvjetnik, osobe čija se transparentnost podrazumijeva te da se neke stvari moraju iskomunicirati prije nego što se tako nešto dogodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelenić je dolazio iz sustava i podrazumijevalo se da zadovoljava kriterije

Na novinarsku primjedbu da su te provjere u ovom slučaju zakazale, Bačić je kazao da je Jelenić dolazio iz sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije on izvučen negdje pa postavljen, već je on iz sustava i podrazumijeva se da je osoba koja zadovoljava kriterije da bi bio glavni državni odvjetnik. Ovo članstvo se dogodilo, čini mi se, neposredno prije samog njegovog imenovanja i tu okolnost je trebalo iskomunicirati, a onda bi sve vjerojatno bilo kudikamo drugačije nego na ovaj način kako je završilo”, rekao je Bačić u Varaždinu gdje je bio na 30. obljetnici osnivanja HDZ-a Varaždinske županije.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo