prognoza dunje mazocco drvar / Zna se kakvo vrijeme donosi ova južina: za razliku od prošle godine kada je doček bio suh, za ovo Silvestrovo mogao bi vam zatrebati kišobran!

Za razliku od prošle godine kad je doček bio suh, ovaj će obilježiti južina za koju se prilično dobro zna kakvo vrijeme donosi

29.12.2017.
20:16
VOYO logo

Najveća je vjerojatnost za kišu u ponoć, ali i malo prije ponoći, na širem riječkom području, odnosno duž obale od Rijeke do Senja, na Opatijskoj rivijeri i zaobalju tog dijela obale, dakle na području Učke i Risnjaka.

Nekoliko sati prije, a pogotovo netom poslije ponoći, velika je vjerojatnost za kišu i na ostatku Kvarnera. Manja mogućnost za koju kap kiše u prvim satima Nove godine je i u zapadnoj Istri te u srednjoj Dalmaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, u samome Splitu, vrlo vjerojatno kiše ipak neće biti. Najveća vjerojatnost za suhi doček je u Lici, a još k tomu i zvjezdano silvestarsko nebo u sjevernim krajevima Hrvatske. S obzirom na to koliko je kišan bio ovaj prosinac, a slično će se vrijeme nastaviti i u prvom dijelu siječnja, mislim da su ovo ipak sasvim dobri izgledi.

Trump se ponovno izruguje s globalnim zatopljenjem i uopće ne razumije da je ova iznimna hladnoća u SAD-u također posljedica klimatskih promjena! On priziva grijanje, a mi s ove strane Atlantika bismo mu ga vrlo rado poslali. Kod nas će ovo, naime, biti jedan od najtoplijih ikad. U Zagrebu je najtopliji doček dosad bio onaj 2010. kad se u noći mjerilo 5,6 stupnjeva, a u Splitu davne 1962. kad se živa popela na 13,5. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova silvestarska noć svakako će biti toplija od prethodne tri. Na moru će temperatura biti oko 10, u nizinama većinom između 3 i 6. Hladno će biti samo u istočnoj Posavini, od Nove Gradiške do Vinkovaca i Vukovara gdje će se temperatura spustiti do nule. I gorje u plusu, oko 5, onima koji su unajmili planinsku kućicu za doček znatno više problema stvarat će blato i lokve, nego primjerice cijepanje drva za ogrijev. Ako ovo i nije vrijeme kakvo ste priželjkivali, nadam se da će vam doček ipak biti radostan! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo