SLUČAJ PLAGIRANJE / Znanstvenik kojeg je plagirao ministar Barišić: 'Bilo je plagiranja u ovom slučaju'

Image

Shclesinger je rekao kako je primio ispriku od ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića

19.1.2017.
19:23
VOYO logo

Američki znanstvenik Stephen Schlesinger čiji je rad ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić citirao, ali nije naveo izvor, rekao je za N1 kako se u ovom slučaju radi o plagiranju. "Bilo je plagiranja u ovom slučaju. Onoga trenutka kad je otkriveno, primio sam ispriku od ministra obrazovanja", rekao je Schlesinger. 

Odbor za etiku u znanosti i visokom obrazovanju na posljednjoj je sjednici 21. prosinca 2016. godine donio mišljenje povodom prijave četvorice znanstvenika koja su ministra znanosti prof. dr. Pavu Barišića optužila za plagijat. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbor je ocijenio da je Barišić preuzeo dijelove teksta američkog filozofa Stephena Schlesingera, a da pritom nije citirao izvore. Nakon toga se oglasio i znanstvenik Ivan Đikić koji je poslao dva pisma premijeru Plenkoviću u kojima je zatražio smjenu ministra obrazovanja.

Klub zastupnika SDP-a je zajedno s Klubom zastupnika HNS-a i HSU-a, u saborsku proceduru uputio prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo