gost rtl direkta / Znate li što donosi nova Uredba o zaštiti podataka : 'Stvarno povećanje sigurnosti se neće dogoditi'

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Na snagu stupa nova izuzetno stroga Europska Uredba o zaštiti osobnih podataka koja će imati prilično utjecaja i na građane i na biznis

22.5.2018.
22:45
Screenshot
VOYO logo

Zuckerbergovo saslušanje dogodilo se samo tri dana prije nego što na snagu stupa nova izuzetno stroga Europska Uredba o zaštiti osobnih podataka. Riječ je o izuzetno kompliciranoj uredbi ali s izuzetno visokim kaznama pa ste sigurno već i sami primjetili da svoj mail morate ponovo verificirati kod svih tvrtki koje s vama komuniciraju kad vam npr. šalju telefonske račune, bankovne izvode i slično.

Isto tako sigurno ste primjetili da  aplikacije koje koriste vašu mail adresu ili druge osobne podatke  također traže da iznova potvrdite da ste pročitali njihove nove odredbe o privatnosti, a evo jučer smo u Direktu iz prve ruke, od direktora Hrvatske udruge banaka čuli da će sve to usporiti i zakomplicirati izdavanje kredita jer zbog ove Europske uredbe koja na snagu stupa u petak, istog dana s radom prestaje registar kreditnih obveznika na osnovu kojeg su banke odobravale kredite.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, nije riječ o nekoj apstraktnoj europskoj uredbi nego će ova imati prilično utjecaja i na građane i na biznis, ali nitko još ne zna kakvog utjecaja pa smo u RTL Direktu ugostili Lucijana Carića, stručnjak za računalnu sigurnost i pravnik, što je u ovom slučaju jednako važno ako ne i važnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo