novi predsjednik / Zoran Milanović najavio svoje prve poteze, ima i jedan 'poklon' za Kolindu Grabar-Kitarović

Kazao je i kako neće izmještati ured s Pantovčaka

7.1.2020.
11:27
VOYO logo

Novoizabrani predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u utorak je dao izjavu novinarima koji su se okupili pred njegovim stanom.

"Nazvao me i Andrej Plenković i gospođa Grabar-Kitarović. Jučer sam odgovarao na poruke, razgovarao s ljudima u Europi, svijetu...", kazao je Milanović. S turskim predsjednikom Erdoganom čuo se jučer, a razgovor je trajao pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o odnosu s premijerom Andrejem Plenkovićem kazao je da će biti "najbolji prijatelji koliko je to moguće".

"Ne znam što znači 'tvrda kohabitacija'", komentirao je Plenkovićevu izjavu iz izborne noći da očekuje tvrdu kohabitaciju s Milanovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i kako neće izmještati ured s Pantovčaka jer je to "stvar ukusa".

Pomalo je iznenadio izjavom da će još uvijek aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović predložiti za veleposlaničko mjesto. "Nije odgovorna za nikakva kaznena djela i bila je predsjednica", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče povratka Titove biste u Ured predsjednika, o čemu se špekulira u javnosti kao jednom od prvih poteza, Milanović je rekao kako o tome uopće ne razmišlja. 

"Pantovčak nije muzej, hrvatskih predsjednika je bilo četvero prije mene, ovo ranije možemo ići do kralja Tomislava", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je riječ o imenovanju savjetnika, kazao je kako će se truditi da to budu najbolji, a u ovom trenutku ne zna hoće li to biti i bivši čelnik SOA-e Dragan Lozančić.

"Treba vidjeti, moj mišljenje o njemu je poznato. Međutim, on, uz to što je savjetnik potpredsjednika vlade, je i aktivan u međunarodnim institutima kao instruktor po regiji, tako da ima jednu odnosno dvije karijere. Ima prilično visoku reputaciju i pitanje je isplati li se to njemu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako svoj ured nema namjeru razmještati po Hrvatskoj, a o svojim budućih inicijativama prethodno će se konzultirati s vladom.

"Neću ih zaskakati jer ja sam bio s one strane ograde i dobro znam kako to izgleda, kad netko igra prljavo", kazao je

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na malo glasova koje je dobio u BiH re rekao: "Kad bih ja to uzimao osobno, ne bih nikad ni išao tamo. Ja ću bez obzira na glasove i novac taj posao raditi srčano".

Milanović ne zna još kada će se održati inauguracija te dodaje kako proceduru oko toga vodi njegov tim. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da će iz SDP-a izaći narednih dana.

Podsjetimo, u samoj izbornoj noći kada je već bilo jasno da će postati predsjednik Zoran Milanović je po izlasku iz stana za RTL kratko komentirao rezultate. "Pobjeda je tu", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo