UNUTARSTRANAČKI IZBORI / Zoran Milanović predao dvostruko više potpisa od Komadine: 'SDP-u nudim sebe, svoju energiju i znanje'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Unutarstranački izbori u SDP-u raspisani su krajem siječnja, a prvi krug izbora za predsjednika stranke održat će se 2. travnja. Predsjednik SDP-a bira se sustavom jedan član - jedan glas, što znači da o novom čelniku tajnim glasovanjem može odlučivati svaki od više od 35.000 članova

29.2.2016.
17:33
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Zoran Milanović predao je u ponedjeljak Središnjoj izbornoj komisiji SDP-a 10.418 potpisa potpore svojoj kandidaturi za još jedan mandat na dužnosti predsjednika te stranke.

"Predao sam danas potpise podrške kandidaturi za predsjednika SDP-a. Hvala vam na podršci u cijeloj Hrvatskoj, hvala na prijedlozima, idejama i komentarima koji me dodatno motiviraju da nastavim raditi ovaj posao. Spreman sam na još jedan mandat, a SDP-u nudim sebe, svoju energiju, znanje, borbenost i iskustvo. Naš smjer je jaki SDP za snažnu Hrvatsku i 2. travnja nastavljamo tim smjerom", objavio je Milanović na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još u petak potpise je predao Milanovićev protukandidat Zlatko Komadina, koji je u stranačku središnjicu na Iblerovu trgu donio oko 5.200 potpisa potpore, a treći kandidat Duško Polovina Lungo najmanje 1000 potpisa na temelju kojih bi mu kandidatura postala valjana, Središnjoj izbornoj komisiji može dostaviti najkasnije u utorak do podneva.

U istom roku potpise moraju dostaviti i kandidati za druge stranačke dužnosti, u broju koji ovisi o dužnosti na koju su se kandidirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unutarstranački izbori u SDP-u raspisani su krajem siječnja, a prvi krug izbora za predsjednika stranke održat će se 2. travnja.

Predsjednik SDP-a bira se sustavom jedan član – jedan glas, što znači da o novom čelniku tajnim glasovanjem može odlučivati svaki od više od 35.000 članova. Predsjednik stranke postaje onaj tko osvoji natpolovičnu potporu članova koji se odazovu izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne uspije li u prvom krugu nitko od kandidata dobiti potrebnu podršku, za tjedan dana održava se drugi izborni krug, na kojem se natječu dvojica kandidata s najviše osvojenih glasova u prvom krugu, a predsjednik SDP-a postaje onaj tko u drugom krugu dobije više glasova.

Glavni odbor, potpredsjednici i članovi Predsjedništva stranke birat će se na izbornoj konvenciji SDP-a 16. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo