NIJE ŠTEDIO NI MILANOVIĆA / Zovko iz HND-a o Plenkovićevom napadu na medije zbog Filipovića: 'Dosta je jedan Lukašenko u Europi'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zovko je istaknuo: 'Ako se ikome s tri prozvane televizijske kuće bilo što dogodi, odgovoran će biti premijer'

31.5.2021.
16:00
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvoje Zovko koji je, između ostalog, član Hrvatskog novinarskog društva (HND) osudio je izjavu šefa HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića. Podsjećamo, premijer je komentirajući rezultate lokalnih izbora rekao kako je HDZ odnio "kolosalnu pobjedu", no istovremeno je napao i medije, posebno RTL i Novu TV.

Kada je riječ o rezultatima drugog kruga lokalnih izbora, premijer tvrdi kako: "Svi dobiju nešto, ali nitko toliko kao mi", naravno, pritom misleći na HDZ. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Medijima odgovara kad Škoro napada HDZ"

"Ovo da ćemo sad čitati vrhunaravne komentatore, koji su u biti lijevi, dakle ljevičarski komentatori će sada nakon što su dobro izlupali Škoru u ova dva tjedna, sad će ga opet gladiti, maziti i paziti, jer im on odgovara kada napada HDZ. Kad napada Možemo! onda je babaroga, ali ako napada HDZ onda ćemo ga zvati u goste. Ali ako se usude napasti ljevicu, onda su grozni, onda ne smiju postojati, ne smiju se zvati Domovinski pokret i treba ih maknuti. To je jasno", kazao je premijer Andrej Plenković.

Plenkoviću, kao prvom čovjeku HDZ-a, ne odgovara ni kako su mediji tretirali kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Davora Filipovića u prvom krugu lokalnih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po meni je doživio takvu agresiju, divljaštvo, bezobrazluk, gdje su mu pojedini voditelji, recimo na ovoj televiziji, RTL-u, namjerno, a kao slučajno govorili ime. I Nova TV isto. Namjerno mu slučajno krivo govore ime ne bi li ga dezavuirali", kazao je.

Dodao je kako se iz aviona vidi da je to bilo namjerno, a onda je premijer nastavio prozivajući određena imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad su angažirali Lalića. To su nepristrani mediji"

Premijer je i dalje tvrdio kako je nepravda nanesena Filipoviću jer, kako tvrdi, "ne može se slučajno krivo govoriti ime čovjeku kojega zovete u goste. Tu bozu se može prodavati samo nekome tko je naivac ili malouman. Ta vrsta bezobrazluka i agresije medijske koja je išča prema Davoru Filipoviću, to nije profesionalno, objektivno i nepristrano novinarstvo".

Premijer je direktno napao televizijske kuće nazivajući ih nepristranim medijima i plaćenicima, što je kasnije "ispravio", optužujući komentatora Dražena Lalića - "Ako neki zovu ljude u emisije kao goste da bi ih onda tamo ponizili, namjerno im govoreći ime, onda moramo znati, narod mora znati. Ako odete u RTL kod nekoga od domaćina koji ima takvu emisiju, onda znate da idete lijevom novinaru, lijevom uredniku, čovjeku koji vas neće tretirati profesionalno, objektivno i neutralno nego će vam namjestiti zamku, ne bi li vas dezavuirao, ne bi li kasnije umjesto Puhovskog kojeg je s RTL-a protjerao Milanović, sad su angažirali Lalića, kojem daju pare ne bi li dva dana prije drugog kruga gadio Filipovića na najgori mogući način. To nisu nepristrani mediji. To su plaćenici koji su zaduženi da gade jednu političku opciju", zaključio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje jesu li plaćenici televizija ili analitičari, Plenković se ispravio: "Mislim na analitičara koji dobiva novac za to što dolazi u emisiju komentirati i onda gadi kandidate jedne opcije. Mislim na Lalića, da nema dilema", smatra.

S druge strane, Zovko je istaknuo: "Ako se ikome s tri prozvane televizijske kuće bilo što dogodi, odgovoran će biti premijer". Ipak je pozicija premijera najmoćnija pozicija u Republici te je nedopustivo ovako ponašanje i za svaku je osudu. Hrvoje Zovko je dodao kako se će i obratiti EU federaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"RTL je profesionalan, a upozorili su i ranije na izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića", rekao je Zovko.

Image
nazvat će tomaševića /

Plenković nahvalio rezultate HDZ-a na lokalnim izborima i žestoko napao medije

Image
nazvat će tomaševića /

Plenković nahvalio rezultate HDZ-a na lokalnim izborima i žestoko napao medije

Osvrnuo se i na posao predsjednika Vlade i predsjednika Republike dodavši kako nije na njima bave medijima što je iznimno opasno za demokratsko društvo. Prema Zovkoim riječima, uskoro slijedi i priopćenje o aktualnoj situaciji, s posebnim naglasko mna to da je premijer Plenković i ranije napadao medijepriopćenje. Gotovo da se može govoriti i o "hibridnom ratu" i sličnim pojmovima.

Kao posljednje, Zovko je naglasio kako mediji nisu krivi za izborne rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo