ŠEF SLUŽBE ZRAČNE LUKE / 'Zrakoplov je poletio s našeg aerodrom, prošao kontrolu leta. Zračna luka ne bilježi putnike na privatnim letovima'

Image
Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a

Melvan je kazao da je Cessna privatan avion te da takvi često polijeću s njihove piste

29.5.2022.
22:27
Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a
VOYO logo

Nakon što je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a objavilo da je na visini od oko 700 metara na području Karlovačke županije nestao zrakoplov tipa Cessna koji je iz Splita putovao na sjever, prema Njemačkoj, a Hrvatska kontrola zračne plovidbe potvrdila nestanak nešto sjevernije od Rakovice, Slobodna Dalmacija kontaktirala je Zračnu luku u Kaštelima, odakle je zrakoplov poletio.

Mate Melvan iz splitske Zračne luke za Slobodnu je kazao da je riječ je o privatnom zrakoplovu, koji često polijeću s njihove piste, te da nemaju točne informacije o čijem je avionu riječ niti koliko je putnika doista bilo u njemu u trenutku nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ne vodimo kontrolu putnika na takvim letovima. Taj je zrakoplov poletio s našeg aerodroma, prošao je kontrolu leta, a sama Zračna luka ne bilježi putnike na privatnim letovima, kao što je to slučaj kod putnika na redovnim linijama. Dakle, putnici na privatnim letovima ne podliježu čekiranju aviokarata i sama Zračna luka s njima nema ništa. Sve što znam o padu tog aviona doznao sam iz medija", kazao je Melvan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo