uzimali podatke korisnika / Žrtva najvećeg hakerskog napada na Facebook: 'Dobili su pristup mom broju mobitela, pretraživanjima...'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Kako tvrdi, Facebook je u poruci naveo kako hakeri nisu uspjeli pristupiti lozinci za ulazak u korisnički profil te da nemaju pristup bankovnim karticama

18.10.2018.
20:53
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo


U najvećem hakerskom napadu u povijesti Facebooka koji se dogodio 25. rujna ukradeni su podaci gotovo 30 milijuna korisničkih računa. Naime, kako su objasnili iz tvrtke, korisnici Facebooka bili su izloženi hakerskom napadu zbog sigurnosne rupe zahvaljujući kojoj su hakeri ukrali lozinke pomoću kojih su mogli pristupiti njihovim profilima te na taj način došli do korisničkih imena, adresa, telefonskih brojeva te dodatnih podataka.

Jedna korisnica Facebooka iz Zagreba (podaci poznati redakciji), također je bila žrtva hakerskog napada, a o svemu je, kako je i tvrtka ranije najavila, dobila obavijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

'Dobili su pristup većini podataka'

"Jučer oko 23 sata dobila sam obavijest od Facebooka na naslovnici da je moj korisnicki račun hakiran 25. rujna zajedno sa 30 milijuna drugih korisnika. Dobili su pristup većini podataka, ime, dob, datum rođenja, e-mail, pretraživanja, broj mobitela. Znam još nekoliko osoba kojima je račun hakiran, a nekima je čak i deaktiviran", kazala je za Vijesti.hr.

Kako tvrdi, Facebook je u poruci naveo kako hakeri nisu uspjeli pristupiti lozinci za ulazak u korisnički profil te da nemaju pristup bankovnim karticama. Facebook je nakon hakiranja pokrenuo istragu, a svi hakirani korisnici, kako govori naša sugovornica, dobit će obavijest o svemu na kraju istrage. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike